Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Prva dizajnirana kolekcija

Bh. firma koja radi za IKEA-u predstavila namještaj za djecu

ramex namjestaj za djecu

U promociji kolekcije na tržištu Njemačke i EU kompanija Ramex imat će i podršku Vanjskotrgovinske komore BiH kroz nastupe na sajmovima u 2023. godini

U Tuzli je održana prezentacija prve dizajnirane kolekcije dječjeg namještaja brenda Perka kladanjske kompanije Ramex d.o.o.

Kolekcija je rezultat dugogodišnjeg rada i orijentacije prema dječijem programu namještaja izrađenog od punog drveta bosanske bukve, a uz dizajnersko rješenje Ene Begičević-Čeliković, piše BiznisInfo.

Kolekcija uključuje nekoliko proizvoda posebno prilagođenih bebama i predškolskoj djeci, sa mogućnošću adaptacije i izmjena funkcije u skladu s rastom i potrebama djeteta.

U promociji kolekcije na tržištu Njemačke i EU kompanija Ramex imat će i podršku Vanjskotrgovinske komore BiH kroz nastupe na sajmovima u 2023. godini.

Ramex d.o.o. je i uspješan proizvođač namještaja od bukve i, između ostalog, dobavljač švedskog giganta IKEA-u.

Modernizacijom, razvitkom i potrebama tržišta Ramex d.o.o. svoju proizvodnju zasniva na dječjem namještaju, pri čemu se koriste lakovi na vodenoj bazi, jer je sigurnost i neškodljivost proizvoda jedan od imperativa kompanije.

Ramex zapošljava više od 200 radnika i predstavlja značajan faktor privrednog razvoja Općine Kladanj.

Kvalitet, odnos prema zaposlenima, ekološka osviještenost (FSC 100%) i cirkularni pristup u kojem se sav otpad od proizvodnje koristi za izradu ekološkog goriva (briket i pelet), potvrđuje strategiju firme koja stremi potpunoj neutralizaciji negativnog ekološkog uticaja.