na sarajevskoj berzi

BH Line kupio fojnički MS&WOOD za 5,8 miliona KM

msvud

Vlasnici kompanije BH Line, koja je osnovana ovog ljeta, su Damir Muhić i Mirza Hurem. Muhić je, inače, direktor tvornice namještaja Standard Furniture Factory iz Ilijaša. Hurem je poslovni čovjek i menadžer iz Sarajeva

U srijedu je na sarajevskoj berzi prodat jedan od najpoznatijih bh. proizvođača namještaja – kompanija MS&Wood iz Fojnice. Cjelokupan paket dionica prodat je za 5,8 miliona KM. Tu informaciju je za Novinsku agenciju Patria potvrdio i dosadašnji vlasnik MS&Wood-a Muhamed Pilav otkrivajući da je riječ o domaćem kupcu.

Portal BiznisInfo objavio je da je novi vlasnik firma BH Line, koja je preuzela 100 postotno vlasništvo od sarajevskog Uniprometa.

Vlasnici kompanije BH Line, koja je osnovana ovog ljeta, su Damir Muhić i Mirza Hurem. Muhić je, inače, direktor tvornice namještaja Standard Furniture Factory iz Ilijaša. Hurem je poslovni čovjek i menadžer iz Sarajeva.

Inače, MS&Wood je jedan od najpoznatijih bosanskohercegovačkih proizvođača namještaja koji između ostalih radi i za IKEA-u. Namještaj izvoze u 40 zemalja svijeta.

Prije dvije godine društvo MS&Wood je donijelo odluku da se podijeli na MS&Wood d.d. za proizvodnju namještaja i trgovinu Fojnica i na Nekretnine Miljacka d.d. za poslovanje sa nekretninama Sarajevo.

Kako je tada saopćeno iz MS&WOOD-a, cilj ove podjele bio je da se osigura da se od glavne djelatnosti odvoji djeletnost vezana za poslovanje nekretninama, te da se za djelatnost proizvodnje namještaja otvori mogućnost učešća u ulaganjima od strane zainteresiranih partnera.