Biznis

Spas zimske sezone

Bh. olimpijske planine spremno dočekuju turiste, samo jedna staza nije u funkciji

23/01/2023
Foto: Fena

Kako su naglasili iz Ski centra, za vikend je napadalo više od 60 cm snijega. Ističu da su sve staze uređene, te da nema nikakvih žalbi

Tokom proteklog vikenda na bh. olimpijskim planinama Bjelašnici i Igmanu bilo je dosta posjetilaca i u KJKP “ZOI 84” su zadovoljni posjetom, kazali su Feni iz Ski centra Bjelašnica i Igman.

Za vikend su radili, a i u funkciji su trenutno ski-liftovi: šestorosjed, heliodrom, K1 i baby lift.

– Također sve staze su puštene u funkciju, osim Kotlova, jer je jak vjetar na vrhu – kazali su.

Kako su naglasili iz Ski centra, za vikend je napadalo više od 60 cm snijega. Ističu da su sve staze uređene, te da nema nikakvih žalbi.

– Veliki broj posjetilaca, ljubitelja planine skijanja i zimskih sportova jučer je posjetio Bjelašnicu, tako da je bila velika gužva. Također svi ugostitelji i hotelijeri su zadovoljni sa posjetom – kazali su iz Ski centra Belašnica i Igman.

Jahorina, bh olimpijska planina, također u punom kapacitetu dočekuje sve veći broj turista.

– Zahvaljujući novim sniježnim padavinama i temperaturnom minusu skijalište Jahorina je dostupno u svom punom kapacitetu za sve ljubitelje zimskih aktivnosti – kazala je Feni stručna saradnica za odnose sa javnošću Olimpijskog centra Jahorina Sanja Ćeremidžić.

Naglasila je da je trenutna visina utabanog snijega na ski stazama veća od 90 cm.

– Sve ski staze su odlično uređene a skijaši na raspolaganju imaju devet instalacija vertikalnog transporta i ukupno 20 ski staza. Skijanje na Jahorini je moguće u dnevnom (od 9 do 16 sati) ali i u noćnom terminu u periodu od 18 do 21 sat. Novitet od ove godine je staza za sankanje dužine 600 m, za tu namjenu u pogonu je sidro Poljice dok svi ljubitelji ove aktivnosti koriste sanke koje su opremljene posebnim adapterima za sidro Poljice. Sankanje je moguće svaki dan u terminu od 16 do 18 sati. U pomenutom terminu za djecu su na raspolaganju i mini motorne sanke kao dodatna adrenalinska aktivnost na poligonu Poljice – kazala je Ćeremidžić.

Dodala je da će naredne dane na Jahorini obilježiti skijanje ali i brojni prateći sadržaji.

Komentari

Autor: Fena

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.