Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

organizovali proteste

Bh. poljoprivrednici poslali poruku Košarcu: Ministre, ne potcjenjujte našu inteligenciju

kosarac

Naglasili su da su jučerašnji protest organizovali poljoprivednici iz oba bh. eniteta, te da ministar Košarac griješi obraćajući se isključivo proizvođačima iz Republike Srpske

Udruženje poljoprivrednika Federacije BiH smatra da je ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH Staša Košarac svojom jučerašnjom izjavom “još jednom potvrdio da nije dostojan da obnaša bilo kakvu funkciju na nivou države Bosne i Hercegovine”.

– Optužbe na račun poljoprivrednika da ne misle svojom glavom već da im mora suflirati opozicija smatramo potcijenjivanjem naše inteligencije. Pokušaj da se našu borbu koristi u stranačkim okršajima dokaz su, pak, nemoći ministra Košarca i nedostatka bilo kakvih utemeljenih argumenata i rješenja – navode iz Udruženja poljoprivrednika FBiH u saopćenju za javnost.

Naglasili su da su jučerašnji protest organizovali poljoprivednici iz oba bh. eniteta, te da ministar Košarac griješi obraćajući se isključivo proizvođačima iz Republike Srpske.

– U Biljeljini i Gradišci bilo je jučer i Sarajlija i Tuzlaka i Zeničana i Krajišnika i svi su oni nezadovoljni politikom Ministarstva vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH. Poljoprivreda ne poznaje entitetske granice i vrijeme je da to ministar Košarac konačno shvati – ističu iz Udruženja poljoprivrednika FBiH.

Jučer su, kako dodaju u saopćenju, zatražili da se u rješavanje problema zaštite domaće proizvodnje što hitnije uključi i Predsjedništvo Bosne i Hercegovine.