Biznis

Sarajevo

BH Pošta obilježila 9. oktobar – Svjetski dan pošte

09/10/2021

BH Pošta je članica Svjetskog poštanskog saveza, a od ove godine Bosna i Hercegovina je izabrana na četiri godine u Upravno vijeće ove specijalizirane institucije UN-a, a što je stepenica više u pozicioniranju BiH u sistemu odlučivanja unutar svjetske organizacije poštanskih operatera

Javno poduzeće BH Pošta danas je obilježilo Svjetski dan pošte. Tim povodom u Sarajevu je održana promocija usluga najvećeg poštanskog operatera u Bosni i Hercegovini, te su podijeljeni pokloni i promotivni materijali građanima.

Posjetioci su imali priliku vidjeti neka od dostavnih hibridnih vozila BH Pošte. Organizirana je i tradicionalna manifestacija “Dani otvorenih vrata ” te je BH Pošta na jedan dan ugostila učenike osnovnih škola, upoznavši ih o radu pošte i značajem poštanskog sistema u društvu.

– Svjetski dan pošte nam je posebno važan, jer tada slavimo našu profesiju i prezentiramo ono što mi već godinama radimo. Trudimo se naglasiti važnost poštanskog sektora u svakodnevnom životu ljudi i njihovom poslovanju i njegov doprinos društvenom i ekonomskom razvoju zemlje – navode iz te kompanije.

BH Pošta je članica Svjetskog poštanskog saveza, a od ove godine Bosna i Hercegovina je izabrana na četiri godine u Upravno vijeće ove specijalizirane institucije UN-a, a što je stepenica više u pozicioniranju BiH u sistemu odlučivanja unutar svjetske organizacije poštanskih operatera. Kroz obilježavanje 9. oktobra – Svjetskog dana pošte, sve članice Saveza afirmiraju širenje svijesti o ulozi i aktivnostima poštanskih operatera u društvu.

Iz BH Pošte su također istakli kako su se izborili sa udarom pandemije koja je potresla sve privredne grane, pa i poštanski sistem. Posebno su bili pogođeni potpunom obustavom međunarodnog poštanskog prometa koja je trajala određeni vremenski period i na koju nisu moglu uticati. Međutim, dobrom organizacijom osigurali su da unutrašnji promet pošiljaka, brza pošta i šalteri neprekidno rade.

– Prateći sve propisane epidemiološke mjere, vodili smo računa , prije svega, o zdravlju zaposlenika i naših korisnika, nasojeći pojednostaviti korištenja usluga, kako bi korisnicima olakšali i smanjili vrijeme boravka u poštama. Uprkos pandemiji, uložili smo maksimalne napore da na vrijeme, svaki mjesec, isplatimo penzijena kućne adrese, te uslugama BHPostExpres, PostPark i PostCash pružimo kvalitenu uslugu za brzu dostavu pošiljaka, paketske usluge i transfer novca. Također, nismo zaboravljalo na društvenu odgovornost te smo i ove godine putem donacija dodijelili 30.000 KM za 152 sportska, kulturna i humanitarna udruženja i njihove aktivnosti – naveli su iz BH Pošte.

Globalna komunikacijska revolucija je počela osnivanjem Svjetskog poštanskog saveza, 9. oktobra 1874. godine i traje do danas, a pošte širom planete na ovaj datum obilježavaju različitim svečanostima nastojeći apostorfirati ulogu i aktivnosti poštanskih operatera u društvu. S tom ciljem, niz manifestacija pripremila je i BH Pošta iz koje su svim kolegicama i kolegama uputili čestitku za 9. oktobar – Svjetski dan pošte.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.