Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Podrška radu

BH Pošta promovirala dječiju marku posvećenu Centru “Los Rosales”

1 (1)

BH Pošta će i u buduće, u skladu sa svojim mogućnostima, pružati podršku kako Centru u Mostaru, tako i ostalim ustanovama koje rade sa djecom i omladinom sa posebnim potrebama

Obilježavanje Svjetskog dana pošte u “JP BH Pošta” d.o.o. Sarajevo nastavljeno je u svečanoj atmosferi promocijom prigodne dječije poštanske marke pod nazivom “Centar za djecu i omladinu sa posebnim potrebama – Los Rosales” iz Mostara, autora Adija Šetke. Dječija marka odštampana je u 10.000 primjeraka, nominalne vrijednosti od 0,90 KM. Također je odštampan i prigodan FDC koverat u tiražu od 150 komada.

Generalni direktor BH Pošte, Mirsad Mujić primio je autora marke i direktoricu Centra, Mirnu Mezit, te im je uručio prvi štampani primjerak marke i zahvalnice za uspješnu saradnju. Izdavanjem poštanske marke posvećene Centru “Los Rosales”, BH Pošta je dala podršku radu ove ustanove i njihovom nastojanju da pomognu djeci i omladini sa teškoćama u razvoju.

Inače, Centar za djecu i omladinu sa posebnim potrebama “Los Rosales” Mostar osnovan je 1997. godine, kao jedinstven i specifičan pravni subjekt u kojem se kroz nekoliko segmenata rada (vrtić, osnovnu školu, razne radionice itd.) obrazuju, odgajaju, socijalizuju, radno osposobljavaju i rehabilituju djeca i omladina sa lakšim, umjerenim i kombinovanim poteškoćama u psihofizičkom razvoju uzrasta od dvije do 45 godina starosti. Ova ustanova ima 130 korisnika koji svakodnevno koriste sve usluge koje Centar pruža. Pored navedenog, Centar svojim štićenicima pruža i usluge muzikoterapije, fizioterapije, korektivne gimnastike, usluge stručnog tima logopeda, psihologa, pedagoga, socijalnog radnika, terapeuta, odgajatelja, medicinske sestre i svih drugih saradnika Centra.

BH Pošta će i u buduće, u skladu sa svojim mogućnostima, pružati podršku kako Centru u Mostaru, tako i ostalim ustanovama koje rade sa djecom i omladinom sa posebnim potrebama.

U sklopu Svjetskog dana pošte generalni direktor Mirsad Mujić uručio je zahvalnice i učenici Adni Šljivar i njenoj nastavnici maternjeg jezika, Aidi Traljo, na osvojenom prvom mjestu u takmičenju za najljepše napisano dječije pismo u 2019. godini. Adna Šljivar, učenica OŠ “Kiseljak 1”, Bilalovac pobijedila je na ovogodišnjem Takmičenju u pisanju pisama za mlade, koje svake godine organizuje Svjetski poštanski savez (UPU) putem domaćih javnih poštanskih operatera. Adnino pismo na temu “Napiši pismo o svom junaku” predstavlja BiH na svjetskom takmičenju.

Posjećamo, takmičenje u pisanju pisama za mlade tradicionalna je aktivnost koju zajednički provode sva tri bh. poštanska operatera.

BH Pošta pripremila je povodom 9.oktobra – Svjetskog dana pošte i manifestaciju Dani otvorenih vrata u sklopu koje djeca posjećuju Centre pošta širom BiH i upoznaju se sa radom i uslugama pošte.