Bh. privrednici zajedno s Ivanićem putuju u Makedoniju

ivanic

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Mladen Ivanić službeno će posjetiti Republiku Makedoniju 19. i 20. aprila , a s njim putuje i delegacija domaćih privrednika.

Kako javljaju iz Vanjskotrgovinske komore BiH, u okviru službenog dijela posjete, 20. aprila u Skoplju će biti održan i Poslovni forum Republika Makedonija – Bosna i Hercegovina.

Prioriteti ovog poslovnog foruma su utvrđivanje zajedničkih interesa u oblasti poljoprivrede i prehrambene industrije, građevinarstva i metaloprerađivačke industrije, kao i korištenje prednosti koje nude sporazumi o slobodnoj trgovini, regionalna saradnja i projekti.

Na Poslovnom forumu je predviđeno obraćanje visokih zvaničnika dviju zemalja, te održavanje bilateralnih susreta makedonskih i bosanskohercegovačkih privrednika.

Odlazak privredne delegacije Bosne i Hercegovine u Makedoniju i njihovo učešće na spomenutom forumu organizira Vanjskotrgovinska komora Bosne i Hercegovine te, stoga, pozivaju kompanije iz oblasti poljoprivredno-prehrambene industrije, građevinarstva i metaloprerađivačke industrije, a koje su zainteresirane za učešće u bh. delegaciji, da svoje prijave dostave najkasnije do 7. aprila.