Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

BH Telecom i QSS grade prvu regionalnu Internet of Things platformu

IoT bhTelecom

BH Telecom i QSS će 28.maja 2015. godine na QSS Enterprise Day 2015 konferenciji u hotelu Bristol u Sarajevu predstaviti tržištu jedinstvenu Internet of Things (IoT) platformu sa projektima na kojima zajednički rade: Connected Home sistem – Sistem za upravljanje i nadzor privatnim objektima, Smart Metering – Sistemi za upravljanje obračunom i potrošnjom komunalnih usluga, Connected Office – Sistem nadzora za poslovne objekte i data centre, kao i Solar-Meteo sistem za različite namjene u industriji poput upravljanja poljoprivrednim dobrima, nasadima voća i povrća…

BH Telecom i QSS

Ovo je sigurno najznačajniji i najveći IoT projekat u Bosni i Hercegovini, a platforma je izuzetno fleksibilna i agilna što omogućava kreiranje i dodavanje novih opcija u kratkom vremenskom periodu.

“Izuzetno nam je drago da sa našim dugogodišnjim partnerom BH Telecomom, uz pomoć isključivo domaćeg znanja, tržištu ponudimo jedan ovakav set naprednih usluga. IoT je tema o kojoj se u svijetu mnogo priča i istražuje, ali relativno mali broj kompanija ima ozbiljne servise za ponuditi. Izuzetno je bitno za dugoročni uspjeh domaćih kompanija da ovakve napredne i brzo rastuće usluge ponude među prvima u regionu”, rekao je Isan Selimović, direktor QSS kompanije.

Internet of Things je trenutno jedna od najaktuelnijih globalnih IT tema.

Prema globalnim procjenama, gotovo pet milijardi stvari će biti povezano na Internet do kraja 2015. godine, a taj će broj porasti na 25 milijardi do 2020. godine, što će omogućiti korisnicima da efikasnije raspoređuju i koriste različite resurse. Predstavljajući prvu i jedinstvenu IoT platformu u regionu, BH Telecom i QSS još jednom dokazuju da prate svjetske IT trendove i da kao lideri na domaćem tržištu korisnicima u BiH nude najmodernije usluge vrhunskog kvaliteta.

“Internet of Things (IoT) definitivno transformiše način na koji živimo i radimo. Sa IoT rješenjima, možete povezati i pratiti sredstva i svoje poslove sa bilo kojeg mjesta na zemaljskoj kugli gdje god da se nalaze, bez obzira o kojoj se industrijskoj grani radi, uključujući: automobilsku industriju, poljoprivredu, energetiku, zdravstvo, transport i logistiku, i još mnogo toga. Naša IoT rješenja mogu vam pomoći da dođete do poslovnog cilja brže, stvaranjem novih poslovnih modela i novih poslovnih prilika, automatizacijom procesa i poboljšanjem operativne efikasnosti”, rekao je Adnan Hantalašević, M2M i Cloud Solutions specijalista za razvoj u BH Telecomu.

Učešće na konferenciji je besplatno za sva pravna lica uz obaveznu prijavu učešća putem web stranice kompanije QSS.