Biznis

SAOPŠTENJE ZA JAVNOST

BH Telecom: N1 i Sport Klub kroz odbijanje korektne ponude uskraćuju svoj signal državljanima BiH

01/09/2022

“Sport Klub i televizija N1 nisu odgovorili na ponudu BH Telecoma, čime su pokazali da BH Telecomu, kao društveno najodgovornijem bosanskohercegovačkom operatoru, ne dozvoljavaju da po tržišno opravdanim cijenama nastavi distribuirati Sport Klub i televiziju N1”, stoji u saopštenju za javnost BH Telecoma, u kojem dalje navode:

“BH Telecom je zadnjeg dana ugovora sa Sport Klubom, u cilju nastavka saradnje, još jednom uputio inoviranu konačnu ponudu za nastavak distribucije Sport Klub i N1 TV kanala na komercijalnoj osnovi te tražio jasne instrukcije o vremenu gašenja predmetnih TV kanala u slučaju neprihvatanja ponude BH Telecoma.

Međutim, Sport Klub se na isto oglušio, čime je onemogućio nastavak distribucije svojih TV kanala putem Moja TV platforme te posljedično tome doveo BH Telecom u situaciju da je primoran isključiti Sport Klub i N1 TV kanale iz svoje ponude.

Sport Klub je u toku trajanja ugovora sa BH Telecomom izgubio značajne sportske sadržaje, a većinu navedenih sadržaja je BH Telecom ipak nastavio nuditi putem drugih TV kanala iz Moja TV ponude, što je prouzrokovalo dodatni trošak BH Telecomu. Uprkos navedenom, BH Telecom je kontinuirano slao ponude i nastojao nastaviti saradnju sa Sport Klubom, uz jedini uslov da nova cijena proporcionalno prati umanjenu vrijednost ovih TV kanala zbog navedenog gubitka sadržaja.

BH Telecom je također pokazao i spremnost da na nekomercijalnoj osnovi ugovori samostalnu distribuciju N1 televizije, na šta je N1 odgovorila upućivanjem ponude sa dvostruko većom cijenom u odnosu na prethodno ugovorenu cijenu distribucije ovog TV kanala u okviru paketa.

Iz svega navedenog slijedi da su Sport Klub i televizija N1, vođeni nerealnim finansijskim interesima, očekivali da kroz dezinformisanje javnosti, zloupotrebu medijskog prostora i ucjenjivanje najvećeg bosanskohercegovačkog operatora, sebi osiguraju neopravdane višemilionske prihode”, stoji u saopštenju za javnost BH Telecoma.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.