Biznis

BH Telecom: U potpunosti normalizovan telekomunikacijski saobraćaj

25/05/2016

Telekomunikacijski saobraćaj je u potpunosti normalizovan i odvija se bez smetnji i u fiksnoj i u mobilnoj mreži BH Telecoma, javlja Anadolu Agency (AA).

Kvar na uređaju je saniran pa je postepeno puštana struja, uređaji su vraćani u rad i u 17.30 sati telekomunikacijski saobraćaj je u potpunosti normalizovan i odvija se bez smetnji i u fiksnoj i u mobilnoj mreži, kazala je za AA Hidajeta Čomor, stručni saradnik za korporativne komunikacije.

Podsjetila je kako je zbog današnjeg požara iz sigurnosnih razloga jedan dio sistema je bio isključen, zbog čega je dio korisnika imao otežanu komunikaciju.

Ona je kazala kako u požaru nije bilo povrijeđenih, a dva zaposlenika su zbog udisanja dima preventivno upućena u Klinički centar Univerziteta u Sarajevu na pretrage nakon čega su se vratili na posao.

Zbog požara koji je izbio danas oko 12 sati u zgradi BH Telecoma, na Dolac Malti u Sarajevu, došlo je do kvara na jednom tehničkom sistemu, a zbog sigurnosnih razloga isključen je dio sistema lociranih u pomenutoj zgradi te je otežana komunikacija u mobilnoj mreži BH Telecoma.

Svi zaposlenici BH Telecoma su blagovremeno evakuisani i nije bilo povrijeđenih. Vatrogasna brigada Kantona Sarajevo je uspješno lokalizovala požar oko 13 sati, navodi se u ranijem saopćenju BH Telecoma.

Komentari