Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

vijećnica

BH Telecom učesnik konferencije „Oracle Next Generation of Applications – A Window to 2030“

oracle_5

Kompanija BH Telecom prihvatila je cloud rješenja, te zajedno sa partnerima ponudila cloud usluge poslovnim korisnicima koji će korištenjem ovih servisa osigurati agilnost razvoja svojih biznisa

U sarajevskoj Vijećnici jučer, 16.03.2023. godine, održan je ekskluzivni događaj „Oracle Next Generation of Applications – A Window to 2030“, na kojem su vodeći stručnjaci iz oblasti informacijskih tehnologija govorili o procesima digitalne transformacije, pozitivnim praksama na bh. tržištu i inovativnim rješenjima u IT industriji.

Generalni direktor kompanije BH Telecom, Sedin Kahriman, prisutnima je prezentirao telekomunikacijsku industriju, te kroz primjer uspjeha BH Telecoma na tržištu naglasio važnost savladavanja procesa digitalne transformacije.

„BH Telecom je izgradio strateška partnerstva sa velikim komapanijama poput Oracle-a i spreman je da, uz saradnju sa domaćim partnerima, kreira najzahtjevnija ICT rješenja u Bosni i Hercegovini“, rekao je Kahriman.

Kompanija BH Telecom prihvatila je cloud rješenja, te zajedno sa partnerima ponudila cloud usluge poslovnim korisnicima koji će korištenjem ovih servisa osigurati agilnost razvoja svojih biznisa.

„Put prihvatanja cloud rješenja još uvijek nije završen. BH Telecom je pokrenuo kapitalni projekat izgradnje najvećeg i jedinstvenog domaćeg Data Centra, kreiranog za potrebe poslovnih korisnika i javne uprave“, kazao je Kahriman.

Oracle Next Generation of Applications – A Window to 2030 imao je za cilj okupiti stručnjake i profesionalce kako bi se istražile najnovije tehnologije i inovativna rješenja u IT industirji, te prikazala transformacija informacijskih tehnologija u Bosni i Hercegovini. Predstavljene su najuspješnije kompanije i lideri u IT industriji koji će kroz svoje primjere pomoći drugim organizacijama na njihovom putu ka uspjehu na tržištu.

Učesnici programa bili su prof. dr Zlatko Lagumdžija, osnivač fondacije Shared Societies and Values Sarajevo, Faruk Jažić, izvršni direktor prodaje CEE CIS – Oracle, Adnan Delić, ministar privrede Kantona Sarajevo, Jovana Vidaković, voditeljica aplikativnog biznisa za cijeli javni sektor za Adriatic regiju – Oracle, Omar Krivošija, CEO Comtrade, te mnogi drugi stručnjaci iz javnog i realnog sektora.