Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

obavijest za javnost

BH Telecom: Usluge telekomunikacija bez značajnijih smetnji

Foto: BH Telecom
Kapaciteti mobilne mreže BH Telecoma na primarnoj i georedundantnoj lokaciji biće povećani za dodatnih 50%

Kompanija BH Telecom saopćila je da uprkos padu elektroenergetske mreže na području šireg regiona, usluge telekomunikacija funkcionišu bez značajnijih smetnji.

– Ističemo da ključne platforme i sistemi BH Telecoma nesmetano rade, ali se kontinuirano prati situacija i poduzimaju sve neophodne aktivnosti kako bi sve ustanove od javnog značaja i poslovni korisnici imali osigurano uredno korištenje telekomunikacijskih usluga. Također obavještavamo korisnike da naš sistem omogućava nesmetano funkcionisanje u najvećem dijelu i bankarskog sistema te korištenje bankomata – navedeno je u saopćenju.

BH Telecom ističe da mu je pouzdanost i kontinuitet usluge prioritet pa su adekvatnu pripremljenost i kvalitetan odgovor sistemi BH Telecoma demonstrirali i u ovoj kriznoj situaciji koju, posebno u razmjerama u kojima se desila, niko nije mogao predvidjeti.

– U narednom periodu ćemo pratiti stanje i izvještavati korisnike o stanju telekomunikacijskog saobraćaja u mreži BH Telecoma. Zahvaljujemo korisnicima na strpljenju – navedeno je.