Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

BIGMEV Workshop u Sarajevu: Turski investitori žele ulagati u BiH

DSC02393

Drugi BIGMEV Press Workshop održan je danas u Sarajevu. Na njemu predstavnici Fondacije za razvoj odnosa sa BiH informisali predstavnike medija o naporima i aktivnostima koje se poduzimaju kako bi se unaprijedile turske investicija u BiH. Osim toga razmjenjena su mišljenja o potencijalima i prednostima ulaganja u našu zemlju.

Uvodničari su bili Selmo Cikotić, direktor Fondacije BIGMEV, Cenita Kocaman generalni sekretar BIGMEV-a u Istanbulu i Adis Alagić, projekt menadžer u BIGMEV-u.

“Imali smo workshop radionicu sa predstavnicima medija. Moram istaći da je to jedna nova metoda koju je BIGMEV rado prihvatio. Cilj nam je da od predstavnika medija dobijemo povratne informacije o generalnom stanju u našoj sredini”, kazao je Alagić.

Zadovoljstvo nakon današnje radionice izrazio je i direktor Fondacije BIGMEV Selmo Cikotić.

BIGMEV je najavio još bolju saradnju sa općinama širom BiH jer one su ključne za stimulaciju investitora

“Želimo razmijeniti iskustva kako na najbolji način prezentirati koncepte ekonomske saradnje između BiH i Turske. Ova dva workshopa ponudila su dosta ideja kako unaprijediti taj posao”, rekao je tom prilikom Cikotić.

Generalni sekretar BIGMEV-a u Istanbulu Cenita Kocaman najavila je nastavak aktivnosti kako bi se i na taj način saradnja između dvije prijateljske zemlje i na ovaj način dodatno unaprijedila.

“Zaključak današnje radionice je da moramo što više raditi na predstavljanju trgovinskih prilika. Također, želimo ostvariti još bolju saradnju sa općinama širom BiH jer one su ključne za stimulaciju investitora. Zadovoljni smo efektom i u budućnosti ćemo nastaviti sa sličnim aktivnostima”, istakla je Cenita Kocaman.