Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Bihać podržao sedam biznis ideja

biznis123

Gradska uprava Bihaća i u ovoj godini nastavlja podržavati malo i srednje poduzetništvo.

Tako je se na objavljeni javni poziv za dodjelu poticajnih sredstava kroz projekt pod nazivom „Pokreni svoj posao u Bihaću“ javilo sedam aplikanata sa raznim poslovnim idejama. Nakon pregleda dokumentacije i održane radionice o temi „Poslovno planiranje i izrada biznis plana“, komisija je odabrala sve prijavljene biznis planove, koji će biti podržani poticajnim sredstvima.

Savjetnik gradonačelnika Bihaća Smail Toromanović danas je s aplikantima potpisao ugovore. Najviše poticajnih sredstava, 6.500 KM, dobila je Arijana Hadžić za Projekt proizvodnje modernih platnenih pelena, slijedi je Adis Tutić sa 6.000 maraka za Projekt proizvodnje sokova, džemova, kompota i kiselih salata, a potom slijede Dijana Ibukić i Sutka Koričić, koje su dobile po 4.000 maraka za Projekt iznajmljivanja prostora uz rijeku Unu za organiziranje proslava i Projekt pakovanja ugostiteljskog šećera.

Ibrahim Čavkić je za Projekt opremanje Muzičkog studia BESTON dobio 3.500 KM poticajnih sredstava, dok su po 3.000 maraka dobili Almir Budimlić za Projekt nabavka zračnog jastuka za sportske aktivnosti na rijeci Uni i Ermin Islamović za Projekt nabavke materijala za izradu umjetničkih djela (slikarstvo).

– Gradska uprava Bihaća ove godine izdvojila je 30.000 KM kako bi podržali sedam ideja naših sugrađana, koji su napravili dobre biznis planove, koji će jačati privatni sektor u našem gradu i ovo je naša konkretna podrška i naša poruka da u kapacitetu, kojeg nam dozvoljava budžet podržavamo dobre poslovne ideje – kazao je Toromanović.