Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Bihaćka pivovara se predstavila na Novosadskom sajmu

aida_memagic_preminger_3

Među 28 uspješnih kompanija iz BiH koje su se predstavile na Novosadskom sajmu poljoprivrede, bila je i Bihaćka pivovara.

S Aidom Memagić, predstavnicom Bihaćke pivovare na Novosadskom sajmu smo razgovarali o utiscima sa Novosadskog sajma, trenutnim akcijama Bihaćke pivovare, poslovnim izazovima koji slijede u budućnosti…

– Bihaćka pivovara je članica Vanjskotrgovinske komore BiH i samim tim smo se uključili u sajamsku proceduru, prije svega što je ove godine Bosna i Hercegovina zemlja partner novosadskog sajma. Naš je zapravo cilj da uzmemo učešće na što većem broju sajmova kako bi došli do što većeg broja kupaca. Prošle godine smo uzeli učešće na sajmu u Prištini, ove godine smo bili na sajmu u Mostaru i evo sad na sajmu u Novom Sadu koji je jedan od najvećih u regionu, kaže Memagić.

Memagić: Tržište Srbije je vrlo atraktivno

Smatra da ovo tržište zaista ima veliki potencijal kada je Bihaćka pivovara u pitanju…

– Naročito za proizvode našeg novog programa Lipa Pulp i Ice tea bezalkoholnih pića. Naravno uz naše Preminger pivo koje može biti jako interesgu rećiantno tržištu Srbije obzirom da se naše pivo još uvijek proizvodi po starom načinu. I sami konzumenti na sajmu su prepoznali taj kvalitet i zainteresovanost kupaca je jako velika. Mislim da kroz sajmove možemo doći do dobre prezentacije naše firme koja se sve više širi u samoj regiji.

 

Štand Premingera na Novosadskom sajmu posjetili su i visoki zvaničnici BiH

Planovi bihaćke pivovare u budućnosti…

– Kao što sam kazala, cilj nam je u budućnosti izaći van okvira Bosne i Hercegovine, trenutno radimo izvoz za Sloveniju i Austriju, do sada smo radili izvoz i u skandinavske zemlje. Ono što je bitno pomenuti je da od ove godine ulazimo u Hrvatsku gdje ćemo sa našim programima bezalkoholnih pića u toku sezone snabdjevati cijelu jadransku obalu.

 

 

Bihaćka pivovara je društveno odgovorna kompanija a samim tim su tu i novi sponzorski ugovori sa sportskim klubovima, Veležom iz Mostara i Čelikom iz Zenice.

– Želim reći da je ovakav vid saradnje moguć i sa svim ostalim klubovima u zemlji, s tim da se najprije treba procijeniti obim i trajanje saradnje, otvoreni smo prema sportu.