Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Bimal među najpoželjnijim poslodavcima

bimal

Po izboru posjetilaca i korisnika portala Posao.ba, fabrika za proizvodnju jestivog ulja “Bimal”, članica “Studen Holdinga”, izabrana je među tri najpoželjnija poslodavca u 2016. godini u kategoriji proizvodnih kompanija.

Od 2002. godine brčanska fabrika “Bimal” prerađuje uljarice i na tržiste plasira jestiva ulja za domaće potrošače, kao i izvozna tržišta na kojima ostvaruje sve veće prisustvo, ostvarujući tako i konstantan rast i razvoj poslovanja, saopćeno je danas iz ove kompanije.

Na svečanom proglašenju najpoželjnijih poslodavaca, nagradu uime kompanije “Bimal” primio je pomoćnik Uprave za ekonomska pitanja Ševal Suljkanović, koji je kazao da je “Bimal” ovu nagradu osvojio zahvaljujući uspješnom poslovanju i pozitivnom imidžu, ali i zaposlenicima.

Naglasio je da upravo zaposlenici “Bimala” u svakodnevnom radu uspješno prenose misiju kompanije i doprinose ostvarivanju postavljenih ciljeva kako kompanije tako i individualnih ciljeva zbog kojih “imaju stručne i obrazovane kadrove koji stalno teže usavršavanju, a kompanija im to i omogućava”.

Fabrika “Bimal” danas posluje kao najveća proizvodna kompanija Agro-industrijskog kompleksa “Studen Holdinga” u Brčkom, koji broji više od 500 zaposlenika, dok kompanija Bimal ima 226 stalno zaposlenih radnika. Tokom prošle godine u kompaniji je zaposleno 15 novih stručnih osoba.