Bimalovom ulju dodijeljeno pet zlatnih medalja i šampionski pehar

bimal

Jestivo ulje “Bimal” još jednom je dokazalo da je lider u kvalitetu jestivih ulja, te je i ove godine ocjenjivačka komisija Novosadskog sajma Bimalu dodijelila pet zlatnih medalja.

U okviru 84. Međunarodnog poljoprivrednog sajma u Novom Sadu i brčanska kompanija “Bimal” nagrađena je velikim šampionskim peharom za visok kvalitet jestivih ulja suncokreta i ekstra djevičanskog maslinovog ulja.

– Zalaganje da potrošači našeg ulja uvijek koriste kvalitetan i siguran proizvod primat je u našem poslovanju. Stoga smo mi u kompaniji “Bimal” ostvarili da imamo kvalitetan proizvod koji s jedne strane poštuje sve norme proizvodnje u zemlji, a koji sa druge strane odgovara i sistemima kvaliteta i proizvodnje stranih tržišta na koja izvozimo – rekla je Nataša Pucar, direktorica korporativnih komunikacija Studen Holdinga, u čijem sastavu posluje i fabrika za proizvodnju jestivog ulja “Bimal”.

“Bimal” je implementirao sistem kvaliteta u skladu sa međunarodnim standardima ISO 9001:2008, HACCP, International Food Standard (IFS) i ISCC, a dokumentujući i certifikujući Kosher i Halal certifikate potpuno se prilagodio potrebama tržišta. “Bimal” je član Dunav Soja asocijacije i podržava proizvodnju od non-GMO soje.

Od 2002. godine, od kada je članica Studen Holdinga, fabrika za proizvodnju jestivog ulja “Bimal” povećala je svoje proizvodne kapacitete, a unapređenjem pogona “Bimal” je do danas upetostručio kapacitet prerade sjemena uljarica sa 26.000 tona godišnje na današnjih 120.000 tona prerađenog sjemena, saopćeno je iz “Bimala”.