Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Bingo kažnjen sa 90.000 maraka

bingo

Konkurencijsko vijeće Bosne i Hercegovine na osnovu Zakona o konkurenciji radi ocjene koncentracije kaznilo je privrednog subjekta Bingo d.o.o. sa ukupno 90.000 KM.

Radi nepodnošenja Prijave koncentracije u Zakonom predviđenom roku u Zakona o konkurenciji izriče se novčana kazna privrednom subjektu BINGO d.o.o. u iznosu od 30.000,00 KM i privrednom subjektu MENPROM d.o.o. u iznosu od 7.500,00 KM.

Zbog provođenja koncentracije bez Rješenja Konkurencijskog vijeća izriče se novčana kazna privrednom subjektu BINGO d.o.o. u iznosu od 60.000,00 KM i privrednom subjektu MENPROM d.o.o. u iznosu od 15.000,00 KM.

Konkurencijsko vijeće Bosne i Hercegovine je slijedom vlastitih saznanja provelo preliminarne aktivnosti na prikupljanju podataka i dokumentacije kako bi utvrdilo postojanje koncentracije na tržištu nastale zajedničkim ulaganjem, i to osnivanjem privrednog subjekta Eko život d.o.o. iz Tuzle.

Učesnici koncentrаcije su privredni subjekti BINGO d.o.o. iz Tuzle i TESCO d.o.o. iz Tuzle, kojim zajedničkim ulaganjem je nastao privredni subjekt EKO ŽIVOT d.o.o. iz Tuzle.

Privredni subjekt BINGO ima sljedeća povezana društva u Bosni i Hercegovini: C.D.E.B. Trgovačko društvo d.o.o. Sarajevo, “Wilson”, “Kaletex”, “Autosaobraćaj”, “Kvin”, “Transservis” – trgovina”, “Tuzla-remont” , “Trgovina na veliko i malo”, “DUKA & BOSNA”.

Privredni subjekt TESCO nema povezanih društava. Privredni subjekt MENPROM također nema povezanih društava.