220. poslovnica

Bingo otvorio svoju prvu trgovinu u Ključu (FOTO)

Bingo Kljuc

U sklopu objekta koji je površine 4.500 m2 otvoren je hipermarket (2.500 m2), restoran kapaciteta 136 sjedećih mjesta, te igraonica

Kompanija Bingo danas je bogatija za još jedan prodajni centar, ovoga puta u lijepom, srednjovijekovnom gradu, Ključu. Ovo je dvadeset prvi objekat na području Unsko-sanskog kantona, a 220. poslovnica u maloprodajnoj mreži.

U sklopu objekta koji je površine 4.500 m2 otvoren je hipermarket (2.500 m2), restoran kapaciteta 136 sjedećih mjesta, te igraonica. Dodatni komfor prilikom kupovine pruža i prostrani parking sa 210 parking mjesta.

„U proteklih šest mjeseci intenzivno smo radili na izgradnji i uređenju našeg prvog prodajnog centra u Ključu. Novi objekat je rezultat naše konstantne želje da niske cijene i iskustvo vrhunske kupovine donesemo u sve dijelove naše zemlje. Ovo je moderna trgovina sa odličnom ponudom artikala, naročito na svježim odjelima i mesnici, ali i na odjelima neprehrane. Uvijek smo se trudili da potrošači i partneri u lokalnim zajednicama dobiju dodatnu vrijednost, pa smo tako i ovdje u Ključu osigurali dostupnost asortimana lokalnih proizvođača koji su dobili priliku da svoje proizvode plasiraju na naše police. Nastavljamo sa ispunjavanjem strateških ciljeva, a to su između ostalog zadovoljni uposlenici, kupci i poslovni partneri, širenje maloprodajne mreže, te podrška domaćoj proizvodnji“ istakao je Edin Ibrahimović, izvršni direktor za biznis operacije Binga.

U novom objektu je zaposleno 50 novih radnika a u vremenu kada se bh. privreda bori za svako mjesto ovakve investicije su od posebnog značaja, naročito za lokalnu zajednicu.

Amir Hadžić, stručni savjetnik za pripremu i izradu razvojnih projekata, izrazio je zadovoljstvo zbog otvaranja Binga: “Općina Ključ otvara vrata za sve ulagače koji su spremni investirati i doprinijeti razvoju općine. Zahvaljujem menadžmentu Binga koji je prepoznao našu općinu kao tržište i našao svoj poslovni interes. Mi se nadamo da će dolazak Binga biti okidač za dolazak i drugih velikih investitora. Otvaranjem ovog hipermarketa unapređen je kvalitet usluga, standard života i rada na području naše općine. Lokacija Binga je idealna. Nalazi se pored magistralnog puta, nema alternativnih pravaca, i svako ko dolazi u Unsko-sanski kanton mora proći ovuda. Objekat je uistinu impresivan.“

Kompanija Bingo upošljava više od 9.000 ljudi u grupaciji, te u vlasništvu ima dvadeset drugih kompanija, od čega je deset proizvodnih. Obzirom da je njihova primarna djelatnost trgovina, 220 maloprodajnih objekata čini ovu tuzlansku kompaniju liderom u sektoru retaila. Sve se više orijentiraju ka proizvodnji, kako bi kupcima pružili svježe i kvalitetne proizvode, poštujući svoju izvornu filozofiju domaćeg lanca trgovina koji pruža podršku bh. privredi.