Sezona otkupa

Bingo ponovo omogućio siguran plasman voća domaćih proizvođača

bingo celic (3)

Održavajući i investirajući u hladnjače, te stavljanjem na raspolaganje deficitarnih sredstava koji su potrebni voćarima, Bingo je i u ovoj sezoni ponovo omogućio siguran plasman i skladištenje svih sorti koje poljoprivrednici uzgajaju na području Kozarske Dubice, ali i ostalih gradova

Juče je bio Svjetski dan jabuke. Dan posvećen kraljici voća. Jabuke su samo jedna od više vrsta voća koje kooperanti iz Gradiške, Kozarske Dubice, Kostajnice i Prijedora uspješno plasiraju na tržište BiH i to zahvaljujući saradnji sa kompanijom Bingo.

Bingo kontinuirano podržava domaće poljoprivredne proizvođače plasmanom njihovih proizvoda u cijeloj Bosni i Hercegovini, a već godinama ostvaruje uspješnu saradnju, kroz otkup, i sa proizvođačima povrća sa područja Gradiške, Laktaša i Srpca.

Ovogodišnja sezona otkupa voća i povrća domaćih poljoprivrednika privodi se kraju. U toku je prikupljanje i skladištenje 2000 tona poljoprivrednih proizvoda, što je količina za čiju distribuciju je potrebno više od 400 šlepera. U otkupljenim proizvodima najviše su zastupljene jabuke, sa više od 4 miliona voćki, koje će biti dostupne u Bingo prodajnim objektima u cijeloj BiH.

Otkupljeno voće i povrće kompanija Bingo skladišti u hladnjači svog distributivnog centra u Kozarskoj Dubici, koji je sa kapacitetom od 12.000 tona najveći u Bosni i Hercegovini. U sklopu ovog centra nalaze se 34 komore i šest komora za dozrijevanje banana sa sortirnicama za kalibriranje i čišćenje voća i povrća.

„Mi već godinama pružamo podršku i finansijsku sigurnost domaćim poljoprivrednicima otkupom njihovih proizvoda za maloprodaju, ali i za industrijsku proizvodnju. Distributivni centar s najmodernijom hladnjačom je namjenski izgrađen na ovoj lokaciji s ciljem razvijanja infrastrukture potrebne za dalji razvoj domaćih proizvođača. Misija kompanije Bingo, najvećeg domaćeg trgovačkog lanca je obezbijediti siguran plasman domaćih proizvoda poljoprivrednicima iz svih dijelova Bosne i Hercegovine, te tako učiniti dostupnim što više domaćih, kvalitetnih i svježih proizvoda potrošačima“, istakao je Damir Kunosić, direktor za razvoj sestrinskih kompanija Bingo.

„Imamo sreće što radimo s kompanijom Bingo, dosta proizvođača iz ove regije je odlučilo surađivati s njima. Voće se direktno sa plantaža šalje u Bingo distributivni centar u Kozarskoj Dubici, a kasnije naravno se distribuira u Bingo prodajne objekte širom BiH. Kvalitet domaćeg voća krajnji potrošači sasvim sigurno prepoznaju“, izjavio je Dragoja Dojčinović, predsjednika Udruženja voćara Republike Srpske.

Održavajući i investirajući u hladnjače, te stavljanjem na raspolaganje deficitarnih sredstava koji su potrebni voćarima, Bingo je i u ovoj sezoni ponovo omogućio siguran plasman i skladištenje svih sorti koje poljoprivrednici uzgajaju na području Kozarske Dubice, ali i ostalih gradova.

Kontinuiranim otkupom kultura koje se uzgajaju u našoj zemlji, Bingo podržava ekonomsku stabilnost zbog sigurne isplate kooperantima, a svojim kupcima širom Bosne i Hercegovine osigurava domaće, svježe i cjenovno pristupačno voće i povrće.