Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Bingo širi core biznis i planira otvaranje novih tržnih centara

bingo-810×440

Bingo d.o.o. Tuzla dobitnik je nagrade “Kristal soli 2016” za najuspješniju kompaniju TK koja je sa ukupnim prihodom većim od 915 miliona KM i neto dobiti preko 67 miliona apsolutni pobjednik u više kategorija.

Na svečanoj ceremoniji ”Najbolji u privredi TK – Kristal soli 2016” koja je održana u Tuzli, u organizaciji RTV Slon i pod poktiviteljstvom Vlade Tuzlanskog kantona, nagradu je primio direktor Binga Dario Nikolić. Zahvalivši se organizatorima i stručnom žiriju, direktor Binga je istakao da je veoma bitno da se na ovaj način promoviraju ekonomski potencijali i pozitivni trendovi u Tuzlanskom kantonu.

“Ovo je divna manifestacija koja je objedinila sve naše poslovne ljude. Treba nam što više ovakvih prilika da promoviramo uspješnost, rad i trud”, kazao je on.

Inače, poznato je da se Bingo osim trgovine bavi i proizvodnjom, te su postali grupacija koja ima više od devet fabrika drugih djelatnosti, a u narednom periodu kompanija priprema nove investicije.

“Trenutno radimo na proširenju core biznisa i idemo dalje sa širenjem trgovačke mreže. U planu su izgradnje novih tržnih centara širom BiH, a pripremamo i nove projekte na polju proizvodnje”, kazao je Nikolić za portal Akta.ba.