najranjivije kategorije društva

Bingo Tuzla šestu godinu najbolji prijatelj SOS Dječijih sela

bingo – sos

Bingo je najbolji prijatelj SOS porodice mame Amire, kojoj sa 32.000 KM donacije finansira godišnje troškove. S dodatnih 8.000 KM donacije se osigurava školski pribor i knjige za 30 djece

Šestu godinu zaredom kompanija Bingo se upisuje na listu najboljih prijatelja organizacije SOS Dječija sela BiH, a današnjim potpisivanjem Ugovora o donaciji između izvršnog direktora za biznis operacije kompanije Bingo Edina Ibrahimovića i v.d. nacionalnog direktora SOS Dječijih sela BiH Damira Ćorića, ozvaničen je nastavak izuzetnog partnerstva.

Uručenjem donatorskog čeka u vrijednosti 40.000 KM Bingo je još jednom potvrdio opredijeljenost za kreiranje održivih promjena u životima djece iz najranjivijih kategorija društva.

– Neka prijateljstva su neprocjenjiva, a ovo naše koje traje već šest godina je upravo takvo. Finansijska podrška je samo dio naše priče. Poboljšanje kvaliteta života djece koji su pod dugoročnom brigom SOS Dječijih sela je naš zajednički cilj, te nastavljamo zajedno raditi na tome s našim partnerima na projektima koji će našoj djeci osigurati ljepšu i kvalitetniju budućnost – rekao je Ibrahimović.

Ćorić naglašava da su SOS Dječija sela u Bingu pronašla posvećenog prijatelja u provedbi pet ciljeva održivog razvoja, koji su ključni za SOS programe i strategiju i to u području siromaštva, neravnopravnosti, obrazovanja, socijalne zaštite, te zaštite djece i primjerenog zaposlenja.

Bingo je najbolji prijatelj SOS porodice mame Amire, kojoj sa 32.000 KM donacije finansira godišnje troškove. S dodatnih 8.000 KM donacije se osigurava školski pribor i knjige za 30 djece.

Članovi Uprave Binga obilježavaju rođendane djece, donose posebnu radost prilikom priprema za maturske večeri, u saradnji sa dobavljačima organizuju društveno odgovorne kampanje kojima se podržava rad SOS porodica, održavaju edukativne radionice za mlade, te pozicioniraju donatorske kućice u objektima.