Biznis

kriptovalute

Bitcoin i ether dostigli nove rekorde

09/11/2021
Foto: Unsplash

Ovi rekordni iznosi dolaze usred šireg rasta na kripto tržištu. Takozvani “ethereum ubice”, Solana i Cardano, porasli su za 23 posto, odnosno 9 posto u posljednjih sedam dana

Bitcoin i ether su u ponedjeljak dostigli nove historijske rekorde. Cijena bitcoina u jednom je trenutku porasla iznad 67.700 dolara, nadmašivši prethodni rekord postavljen krajem oktobra, dok je ether prvi put premašio 4.800 dolara.

Ovi rekordni iznosi dolaze usred šireg rasta na kripto tržištu. Takozvani “ethereum ubice”, Solana i Cardano, porasli su za 23 posto, odnosno 9 posto u posljednjih sedam dana.

ProShares Bitcoin Strategy ETF, koji je pokrenut u oktobru i prati ugovore o bitcoinima vezanim za buduću cijenu kriptovalute, u ponedjeljak je porastao za više od 8 posto.

U bilješci iz ponedjeljka, Mikkel Morch, izvršni direktor kripto hedge fonda ARK36, rekao je da se cijena od 70.000 dolara za bitcoin sada “čini neizbježnom”.

Drugi imaju hrabrije projekcije za to kamo ide bitcoin, budući da je JPMorgan nedavno udvostručio svoje predviđanje da će bitcoin dostići 146.000 dolara, s kratkoročnim ciljem cijene od 73.000 dolara za ovu godinu, prenosi Bankar.me.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.