Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Bivši igrač Hajduka na čelu foruma za gospodarske odnose između Ukrajine i BiH

piric ivica

Ivica Pirić, bivši nogometaš Hajduka, Zagreba i kijevskog Arsenala, pa menadžer igrača, postao je jedan od ključnih ljudi u gospodarskim odnosima Ukrajine i Hrvatske, pa je sada dobio i značajnu ulogu za područje Bosne i Hercegovine.

Naime, poslije nego je imenovan predsjednikom Ukrajinsko-hrvatske gospodarske komore, sad je postao čelnik foruma za gospodarske odnose između Ukrajine i Bosne i Hercegovine. Tu se radi o nastojanju ukrajinskih firmi da se uspostave bolje odnose i otvore mogućnosti investiranja u Hrvatskoj, te Bosni i Hercegovini.

-Ukrajina je moja druga domovina – rekao je Ivica Pirić, uskoro i počasni konzul Ukrajine u Hrvatskoj.

piric1

Pirić i Chyzhykov

Obzirom na tu činjenicu pomažem ostvarenjima bolje suradnje, u prvom redu na gospodarskom planu, biznismena iz Ukrajine s našima iz Hrvatske, te Bosne i Hercegovine.

Pirić je u Splitu organizirao Gospodarski forum s iznimnim uspjehom, jer su uspostavljeni izravni poslovni kontakti hrvatskih i ukrajinskih tvrtki, dogovoreno je niz konkretnih poslova.

Zato Pirić, kao novoimenovani predsjednik Ukrajinske komore za područje Bosne i Hercegovine želi na sličan način, na gospodarskom forumu u Sarajevu, osigurati inicijalne odnose u oba smjera.

Predsjednik Gospodarske komore Genady Chyzhykov odao je priznanje Piriću za izvanrednu organizaciju foruma u Splitu, pa je zato i imenovan za čelnika komore Ukrajine za Bosnu i Hercegovinu.

Činjenica je da je Ukrajina prva po svijetu po izvozu žita, kukuruza, također su moćni po eksportu umjetnih gnjojiva…