Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Četiri dana sadržaja

Bjelašnica po drugi put domaćin Festivala alpskog skijanja – BORN2SKI 2019

BORN-TO-SKI (003)

Prvu noć BORN2SKI festivala obilježit će noćna timska trka za predstavnike kompanija

Bjelašnica će od 21. do 25. februara 2019. godine biti domaćin drugog izdanja BORN2SKI festivala alpskog skijanja koji će u četiri dana jedinstvenih sportskih sadržaja okupiti poslovnu zajednicu, skijaške klubove, kao i sve ljubitelje skijanja i dobre zabave na snijegu.

Prvu noć BORN2SKI festivala obilježit će noćna timska trka za predstavnike kompanija. Posebnu draž ovom događaju dat će upravo noćni ambijent kao i napetost paralelnog utrkivanja. Drugi dio ovog jedinstvenog skijaškog događaja obilježit će kup skijaških klubova koji će ponuditi dnevne i večernje sadržaje za takmičare uzrasta od 8 do 16 godina, njihove roditelje i sve goste.

“Kroz projekat BORN2SKI nastojat ćemo zajedno graditi brand Sarajevo kao destinaciju idealnu za sportski turizam, stavljajući u fokus upravo zimske sportove i potencijale naših planina, izjavio je Jasmin Mehić, inicijator i organizator BORN2SKI projekta u BiH.
Suorganizator ovogodišnjeg izdanja BORN2SKI festivala je Turistička zajednica Kantona Sarajevo. Podrškom ovog projekta Turistička zajednica Kantona Sarajevo želi istaći da je sport, naročito alpsko skijanje, važan dio promocije grada Sarajeva te da Turistička zajednica Kantona Sarajevo ima za cilj intenzivirati promociju zimskih sportova i sportskog turizma te privući veći broj međunarodnih sportskih takmičenja u naš grad. Podška Festivalu alpskog skijanja BORN2SKI između ostalog je obaveza TZKS, budući da smo u jeku zimske turističke sezone. Zahvaljujući odličnim vremenskim uslovima za skijanje, do sada je sezona izuzetno uspješna, te je ovaj festival dodatni plus za afirmaciju svim ljubiteljima planine i snijega. S toga, TZKS poziva građane i turiste da njihova turistička destinacija bude Bjelašnica, u svakom slobodnom trenutku, a posebno od 21. do 25. februara – za vrijeme trajanja Festivala alpskog skijanja“ – izjavio je Midhat Hubijar, predsjednik Turističke zajednice KS.

«Brand Audi se već dugi niz godina veže za alpsko skijanje i planinski ambijent, te smo ponosni da smo i u Bosni i Hercegovini domaćini ovog sjajnog skijaškog spektakla. Veselimo se dobrom druženju i nadamo se još boljem rezultatu našeg tima na ovogodišnjem izdanju BORN2SKI Festivala”, kazao je Alex Vaszi, direktor kompanije Porsche BiH.

Olimpijski komitet Bosne i Hercegovine, kao specijalni partner projekta, prepoznao je projekat BORN2SKI kao platformu za poticanje i daljnji razvoj skijaških sportova u Bosni i Hercegovini, te afirmaciju mladih i šire poslovne i društvene zajednice, a kompanija ZIO’84, osigurati će da svi učesnici i posjetioci u potpunosti uživaju u obogaćenim sadržajima Bjelašnice.