Bogata ponuda više od 20 izlagača na 2. Sarajevo Summer Marketu

Sarajevo Summer Market

Posjetitelji 2. Sarajevo Summer Marketa mogu uživati u raznovrsnoj ponudi više od 20 zakupaca, smještenih u 26 kućica, tokom cijelog augusta na Trgu djece Sarajeva.

U kućici ZUP Baščaršija posjetiteljima se nude tradicionalni zanatski proizvodi, ali i odlični radovi bh. kreatorki Aleksandre Nine Knežević, Ljilje i Mireldy.

Ljubitelji zdrave hrane, ljekovitog bilja i domaćeg meda široku lepezu proizvoda mogu pronaći u kućicama Medeno Carstvo, Bee Japa, Pčelarstvo Duranović i Zdravlje iz Božije bašte.

Kućice Lamaruž i Alma derm idealno su mjesto za kupovinu ručno rađenih sapuna i prirodne kozmetike, dok u kućicama najtrofejnijih sarajevskih nogometnih klubova – FK Željezničar i FK Sarajevo, posjetitelji mogu kupiti dresove, dukserice, šalove, bedževe, zastave i slično.

Svoju raznovrsnu ponudu izložili su i Moa Moa, Neki nakit, Domino design i Anita Anita, koji se bave proizvodnjom ručno rađenog nakita i ženskih torbi.

Tu je i kućica Ruby Red i Werkstatt, gdje se mogu kupiti originalni odjevni predmeti sa motivima crteža petogodišnje djevojčice Ruby, te veoma kvalitetni metalni nakit, dok kreativni tim RuKom i ove godine nudi “ruKomtvorine”, dizajnirane sitnice i veće stvari – marame, bedževe, broševe, te posebno printane torbe.

Idealno odredište za one koji su u potrazi za torbicom od eko ili prave kože je kućica bh. brenda Lovely bags, dok BS-Kobra svojom bogatom ponudom opravdava epitet jednog od najpopularnijih proizvođača kože i kožne galanterije u BiH.

Knjižari Zoro i Ilum su pravo odredište za ljubitelje dobrog štiva, ljubitelji umjetničkih slika i dekupaža obavezno trebaju posjetiti kućice Bostan Art i Art Design, dok je organsko voće, povrće, tjestenina i drugu zdravu hranu moguće pronaći u Fress by Krompir.ba.

Prodajne kućice na Sarajevo Summer Marketu moguće je posjetiti svakog dana od 10 do 22 sata, dok će za vrijeme trajanja Sarajevo Film Festivala (od 12. do 20. augusta), radno vrijeme Marketa biti produženo do 23 sata.

Sarajevo Summer Market, nastao u svrhu upotpunjenja turističke ponude destinacije Sarajevo, kreirali su ZUP Baščaršija i Fondacija Sarajevo Navigator, a njegovo ovogodišnje izdanje održava se pod pokroviteljstvom Grada Sarajevo i gradonačelnika Ive Komšića, saopćeno je.