Ukusno i zdravo

Bony Domaće žito novi delikates tvornice slastica Hoše komerca

bony domace zito3

Bony Domaće Žito nalazi se u prodaji u svim Hoše marketima, kao i u marketima Penny, te slastičarni Panna Cotta u Sarajevu.

Hoše komerc plasirao je na tržište novi proizvod iz svoje tvornice slastica. Radi se o Bony Domaćem Žitu, zdravoj i ukusnoj poslastici, proizvedeno od domaće pšenice za sve uzraste. Bony Domaće Žito proizvodi se u najmodernijoj tvornici slastica u BiH i regiji po originalnoj domaćoj recepturi.

“Svi koji su ga probali tvrde da je Bony Domaže Žito rijedak i vrhunski delikates. Posvećeni razvoju domaće proizvodnje, s ponosom ističemo da je pšenica koju koristimo domaća. Osim žita, ova poslastica je obogaćena orasima, te mastima i ugljikohidratima visoke vrijednosti. Posebnu aromu daju muškatni oraščići, dok se kao dekor koristi tečni šlag. Bony Domaće Žito može poslužiti kao zdrav doručak, ukusna užina, vrhunski desert, ili jednostavno onako – kada nam naumpadne da pojedemo nešto zdravo, lagano I ukusno. Novi proizvod je u cjelosti nastao kao rezultat rada našeg tima za razvoj”, izjavila je Maida Muratović tehnolog i šefica proizvodnje.

Bony Domaće Žito nalazi se u prodaji u svim Hoše marketima, kao i u marketima Penny, te slastičarni Panna Cotta u Sarajevu.

Hoše tvornica slastica opremljena je specijalnim mašinama visokih tehnoloških performansi, namijenje za proizvodnju kolača. U njenom asortimanu zastupljeni su kolači – zaliveni i suhi, kolači sa punjenjem (torte), kao i kolači bez punjenja. Svi se kolači mogu kupiti u devet Hoše marketa u Kantonu Sarajevo, a uskoro se počinje i sa distribucijom u druge trgovine. U Hoše tvornici slastica veoma se polaže na sigurnost proizvodnje hrane i kvalitet sirovina.