Predstava žetva

Bosnalijek i sarajevski Balet zajedno obilježili 70. rođendan

balet bosnalijek (1)

Sve ovo rezultat je rada, stručnosti i vizije hiljada radnika koji su u ovih 70 godina prošli kroz kompaniju i svi oni zaslužuju da im se posebno čestita na ovom jubileju

Izuzetno smo ponosni što se, nakon pauze uzrokovane pandemijom, balet vratio publici u Sarajevu i što je uspješnom premijerom predstave „Žetva“ obilježeno 100 godina postojanja Narodnog pozorišta Sarajevo i 70 godina postojanja sarajevskog Baleta i Bosnalijeka, kaže se u saopćenju Bosnalijeka, koje prenosimo u cijelosti:

Posebno smo sretni jer se ovo dešava u godini kada i Bosnalijek, kao generalni sponzor predstave „Žetva“, obilježava svoj 70. rođendan i što su na ovaj način obilježena tri vrijedna jubileja.

Mi u Bosnalijeku smo uvjereni da su kultura i umjetnost ujedno i lijek za dušu i tijelo, naročito u vremenu kada se svi zajedno trudimo što prije vratiti životu kakav smo živjeli prije pandemije. Sigurni smo da je povratak baleta na scenu Narodnog pozorišta dobar znak da se vraćamo u „staro normalno“.

U sedam decenija postojanja, Bosnalijek je izrastao u najvećeg industrijskog proizvođača lijekova u Bosni i Hercegovini te jednog od farmaceutskih lidera u široj regiji.

Vjerovatno niti najveći optimisti i vizionari, te davne 1951. godine, nisu mogli pretpostaviti da će nakon 70 godina Bosnalijek izrasti u kompaniju koja posluje u više od 20 država i čije proizvode svakodnevno koriste milioni ljudi na tri kontinenta.

Sve ovo rezultat je rada, stručnosti i vizije hiljada radnika koji su u ovih 70 godina prošli kroz kompaniju i svi oni zaslužuju da im se posebno čestita na ovom jubileju.

Jednako tako su brojni umjetnici, svojim talentom i željom da stalno napreduju i budu najbolji u svome radu, u proteklih stotinu godina, doprinijeli razvoju i uspjehu sarajevskog Narodnog pozorišta i Baleta, pa i svima njima treba odati dužno priznanje.

Sigurno je da najbolje vrijeme, kako za Bosnalijek, tako i za Narodno pozorište, tek dolazi, kaže se u saopćenju Bosnalijeka.