Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

“Bosnalijek” organizovao doručak za novinare i goste SFF-a (FOTO)

DSC_0230

Kompanija “Bosnalijek” organizirala je danas kao partner i sponzor Sarajevo Film Festivala doručak i druženje na festivalskom trgu ispred Narodnog pozorišta za novinare I goste ove filmske smotre te mlade talente, učesnike programa Sarajevo Talents.

Direktorica Odnosa sa javnošću “Bosnalijeka” Zinaida Babović istaknula je tim povodom da je čast ovom jednom od najjačih bh. brendova poznatom u regiji i u svijetu da pruži podršku kulturnoj manifestaciji koja ima isto tako izuzetno jak brend, te na taj način podržati razvoj bh. društva.

DSC_0229

– Tokom Festivala družili smo se s mnogim gostima, a iskoristili smo i ljetni period da predstavimo novitete iz naše kompanije. Također, omogućili smo našim građanima da se s ovim novitetima informiraju kroz nagradnu igru – kazala je ona.

Kooperativni medicinski savjetnik “Bosnalijeka” Meliha Mehić navodi da je ova kompanija uvijek orijentisana prema najčešćim zdravstvenim tegobama koje muče bh. građane. Istaknula je da “Bosnalijek” ove godine izlazi na tržište s nekoliko novih proizvoda.

DSC_0237

– Ti su proizvodi namijenjeni ljudima koji pate od žgaravice, potom je tu proizvod za otklanjanje simptoma alergijskog rinitisa od kojeg pati jedna trećina stanovništva na Zemlji, kao i proizvodi koji slijede zdrave životne navike, jer se radi o antioksidansima, kao što su dodaci prehrani namijenjeni sportistima, djeci i ljudima koji žele pojačati imunitet – kazala je ona.

DSC_0235

Također je navela da je jedan od najjačih antioksidanasa alfaliponska kiselina u sastavu Bosnalijekovog novog proizvoda, a preporučuje se svim ljudima blizu 40. godine ili iznad tog doba, jer naše tijelo tu kiselinu, kako je kazala, u manjim količinama tada proizvodi.