Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

osvajanje tržišta

Bosnalijek počeo izvoz Lysoderm kreme na tržište Njemačke

Lysoderm1

Ovaj izvozni posao predstavlja nastavak poslovne saradnje Bosnalijeka sa čuvenim njemačkim imunologom dr. Hellmutom Münchom i njegovom kompanijom Innova Vital GmbH, koja će na tržištu Njemačke distribuirati Lysoderm® kremu pod nazivom Innovazym local®

Nakon što je početkom ove godine započeo izvoz Lysobact®-a na tržište Njemačke, Bosnalijek je nedavno ugovorio i prve isporuke Lysoderm® kreme na isto tržište.

Generalni direktor Nedim Uzunović ističe da je ovo posebno veliki uspjeh za Bosnalijek, obzirom na činjenicu da je saradnja sa Njemačkom ostvarena u momentu pandemije koja je dovela do poremećaja na svim tržištima.

„Bosnalijek je, unatoč izazovima sa kojim se kao i ostatak privrede suočava od početka krize izazvane novim koronavirusom, uspio uspješno organizovati svoje poslovanje u ovim okolnostima. Zahvaljujući tome uspjeli smo ugovoriti i ovaj izuzetno važan posao za nas. Očekujem da će, kao što je to bio slučaj i sa Lysobact®-om, i krema Lysoderm® za vrlo kratko vrijeme steći povjerenje kupaca u Njemačkoj. Izuzetno smo ponosni na veliki uspjeh naših proizvoda na bazi lizozima, te činjenicu da na svim tržištima gdje prometujemo bilježimo sjajne rezultate i pacijenti se uvijek vraćaju po ove proizvode“, rekao je Uzunović.

Ovaj izvozni posao predstavlja nastavak poslovne saradnje Bosnalijeka sa čuvenim njemačkim imunologom dr. Hellmutom Münchom i njegovom kompanijom Innova Vital GmbH, koja će na tržištu Njemačke distribuirati Lysoderm® kremu pod nazivom Innovazym local®.

Djelovanje Lysoderm® kreme temelji se na lizozimu, aktivnoj supstanci u sastavu kreme koja se često naziva i antibiotikom tijela. Njegov pronalazač, čuveni škotski nobelovac Alexander Fleming, često je tvrdio kako će otkriće lizozima jednog dana pobuditi veći interes od otkrića penicilina.

Lizozim svojim djelovanjem pomaže u liječenju različitih oštećenja i oboljenja kože, sitnih povreda i opekotina, koje se dešavaju svakodnevno u kućanstvu, a može se koristiti i kao pomoćna terapija u liječenju hroničnih rana kod pacijenata oboljelih od dijabetesa, odnosno kod osoba koje imaju proširene vene.