Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Humana misija

Bosnalijek podržao projekat “Nijedno dijete bez paketića”

bosnalijek fokus

“Kao kompanija koja kontinuirano provodi akcije usmjerene ka podršci socijalno ugroženim kategorijama stanovništva, naročito kada su u pitanju žene i djeca, Bosnalijek je odlučio podržati ovaj projekat zajedno sa svojim radnicima”, poručili su iz ove bh. kompanije

Najveći bosanskohercegovački proizvođač lijekova i farmaceutskih proizvoda Bosnalijek uručio je donaciju Udruženju „Ruku na srce“ koje svake godine realizuje projekat „Nijedno dijete bez paketića“.

Radnici Bosnalijeka su se u velikom broju odazvali na poziv za prikupljanje igračaka, dok je kompanija osigurala druge poklone te je na ovaj način ukupno prikupljeno i donirano 70 paketića.

„Nijedno dijete bez paketića“ je humanitarni projekat Udruženja “Ruku na srce” u okviru kojeg se nastoje osigurati novogodišnji paketići za djecu iz porodica slabijeg materijalnog stanja.

Prethodnih 11 godina, u okviru ovog projekta, podijeljeno je više od 10 hiljada paketića mališanima školskog i predškolskog uzrasta sa područja Kantona Sarajevo, ali i cijele Bosne i Hercegovine.

„Kao kompanija koja kontinuirano provodi akcije usmjerene ka podršci socijalno ugroženim kategorijama stanovništva, naročito kada su u pitanju žene i djeca, Bosnalijek je odlučio podržati ovaj projekat zajedno sa svojim radnicima. Uvijek smo bili i bićemo i dalje na raspolaganju našim građanima koji su u proteklim decenijama vjerovali u nas i naše proizvode. Zahvaljujući tome, danas smo jedan od najvećih izvoznika u BiH koji posluje u 28 država. Stoga ćemo nastaviti saradnju sa različitim humanitarnim organizacijama i u budućnosti, nastojeći pružiti podršku što većem broju osoba kojima je potrebna pomoć“, poručili su iz Bosnalijeka.