Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Bosnalijek ugostio profesore i studente prestižnog Univerziteta Yale (VIDEO)

_DSC5396

U okviru posjete Bosni i Hercegovini 30 studenata prestižnog „Yale Univerziteta“ posjetilo je farmaceutsku kompaniju „Bosnalijek“, kao jednu od tri kompanije iz naše zemlje koje su bile u programu obilaska ovog studijskog putovanja.

Ivana Katić profesorica na „Yale University“ kazala je da je Bosnalijek izabran kao jedna od najperspektivnijih naših kompanija.

– To je jedna pozitivna priča od toga da je kompanija preživjela taj strašni rat u Bosni do toga, da danas posluje jako uspješno i da se širi u regionu i globalno. Studentima je bilo jako zanimljivo to, što su žene jako zastupljene u kompaniji, od najnižeg do najvišeg nivoa što, recimo u SAD nije slučaj, tako da je ovo jedna jako pozitivna priča.

Sara Vračar

Kenan Kekić marketing manager Bosnalijeka kazao je da su sretni što su ugostili delegaciju s „Yale Univerziteta“.

– To je jedan od tri najstarija univerziteta u SAD i imali smo mogućnost da predstavimo kompaniju, naše razvojne planove i produkciju, odnosno proizvodnju – kazao je Kekić.

Posjeta kompaniji „Bosnalijek“ počela je prikazivanjem korporativnog filma, nakon kojeg su studenti „Yale Univerziteta“, brojnim pitanjima iskazali veliko interesovanje o razvoju kompanije, naročito u postratnom periodu.

Andrew Augustus

– Imali smo jedan sat predviđen za diskusije. Ostali smo puno duže. Nažalost, nismo imali vremena da odgovorimo na sva postavljena pitanja. Definitivno bilo je jako interesantno. Zaista je fascinantno koliko su imali informacija o kompaniji „Bosnalijek“, koliko su se pripremili za današnju posjetu i razgovor s predstavnicima naše kompanije – kazao je Kekić.

Posjeta je nastavljena obilaskom Razvojnog centra „Bosnalijeka“ gdje su studenti imali priliku da vide tehnološke kapacitete ove kompanije. Zanimljivo je da je jedan od studenata u ovoj grupi bila i Sara Vračar, Banjalučanka, studentica druge godine „Yale Univerziteta“.

– Mislim da su stvarno imali priliku da vide sve ono što ih je interesovalo. Bili su zainteresovani da saznaju što više o kompaniji, da saznaju što više o farmaceutskom tržištu u BiH. Mogu da kažem da je u okviru naše posjete BiH, definitivno, najveći broj pitanja bio ovdje u „Bosnalijeku“ i mislim da su zaista imali izvrsno iskustvo u okviru ove posjete i sigurno je,da smo najviše uživali ovdje u „Bosnalijeku“.

Andrew Augustus student „Yale Univesity“ kazao je da su imali fantastičnu priliku da porazgovaraju s rukovodstvom kompanije o prodaji, marketingu, ljudskim resursima…

– Zaista smo mnogo naučili o kompaniji i to iz različitih uglova. Vidjeli smo proces produkcije, snagu prodaje i to je bilo zaista fantastično iskustvo jer smo vidjeli kako cijela kompanija funcioniše od početka do kraja.

Posjeta studenata „Yale Univerziteta“ je samo jedna od mnogobrojnih aktivnosti kompanije „Bosnalijek“ u posljednje vrijeme s obzirom da su prošle sedmice u posjeti „Bosnalijeku“ bili predstavnici turskog Ministarstva zdravlja odnosno njihova „JMB“ inspekcija, dok u petak u „Bosnalijek“ dolaze predstavnici udruženja „Porodične medicine“ jugoistočne Evrope.