Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

BP OIL ima najnižu cijenu nafte po litri u FBiH

BP Oil glavna

Vozači u Bosni i Hercegovini jutros su se suočili sa dugo najavljivanim povećanjem cijena goriva za 18 feninga po litru, što je rezultat uvođenja akciza na naftne derivate.

Prava pomama za gorivom vladala je jučer na gotovo svim benzinskim pumpama u Bosni i Hercegovini, jer su brojni građani odlučili pripremiti se za poskupljenja koja slijede i natočiti gorivo po starim cijenama.

Od jutros, cijene za benzinskim pumapama su veće sa najavljenih 18 feninga, a dok ne potroše jučer natočene rezerve, brojni potrošači u Bosni i Hercegovini vjerovatno će u narednom periodu sa velikom pažnjom i zanimanjem pratiti cijene goriva na svim benzinskim pumpama…

Trenutno najniža cijena goriva na benzinskim pumpama u Federaciji BiH je na benzinskim pumpama BP Oil koje se nalaze u Sarajevu i Mostaru. Tako je litar dizela “Euro5” iznosi 2,01 KM poi čemu BP Oil prednjači u niskoj cijeni, u odnosu na većinu ostalih pumpi.

Što se tiče benzina, cijena je približno ista kao na ostalim pumpama te iznosi 2,16 KM, dok je litar plina na ovim benzinskim pumpama 1,06 KM.

Konstatovali smo da je cijena dizela na BP Oil-u najniža, obzirom da se radi o kvalitetnom “Euro 5” dizelu.

Iz uprave ove kompanije saopćili su nam kako će se u narednom periodu truditi što je duže moguće, zadržati cijene niskima.

– Akcize u obavezne za sve, tako da je poskupljenje bilo neminovno, međutim mi radimo na tome da koliko god budemo u mogućnosti držimo niske cijene goriva i plina. Cijena same nafte se određuje na svjetskom tržištu i iskreno se nadamo da u narednom periodu neće dolaziti do većih poskupljenja,  ukoliko pak dođe do sniženja cijene, mi ćemo se kao i do sada truditi da naši potrošači odmah to osjete i na našim benzinskim pumpama. Naš fokus je uvijek bio na potrošaču i tako će ostati i u budućnosti, – kazali su nam iz BP Oil-a.