Branković: Banju Luku preplavili turisti

2607_zipline_banjaluka

Banja Luka bilježi konstatno povećanje broja dolazaka i noćenja turista – potvrdila je Feni stručna saradnica za odnose sa javnošću u gradskoj Turističkoj organizaciji Branka Branković.

-Iako je kontinentalna destinacija, Banja Luka nije više mjesto koje turisti posjećuju samo s proljeća ili jeseni, već tokom cijele godine – naglasila je Branković.

Za to su, kaže, osim od ranije prepoznatljivih turističkih sadržaja, zaslužne i brojne manifestacije kulturnog, zabavnog i sportskog karaktera, sa novitetima, među kojima i adrenalinski zip line, spuštanje užetom preko rijeke Vrbas, organizovano u saradnji sa Centrom za aktivnosti na otvorenom, čiji članovi su obučeni pripadnici banjalučke Gorske službe spasavanja.

U okviru „Ljeta na Vrbasu” iz Turističke organizacije je za 29. juli najavljena i plesna „čarolija pod zvijezdama“, u kojoj će moći će da učestvuju svi koji dođu na obalu te rijeke.

Da je banjalučki turistički proizvod prepoznat potvrđuje i činjenica da su svi smještajni kapaciteti u gradu popunjeni. Branković ističe da je u junu, i već sada se može reći i ovom mjesecu, zabilježeno za 2.000 više dolazaka i noćenja gostiju u odnosu na prošlu godinu.

U Turističkoj organizaciji Banje Luke očekuju da će taj grad sa sadašnjih 1.991 ležaja naredne godine za više od duplo povećati broj kreveta u objektima za pružanje usluga turistima.

Branković je podsjetila da je u toku i proces registracije soba i apartmana, koji se izdaju po principu “stan na dan”, a najavljena je izgradnja nekoliko hotela i sličnih smještajnih objekata.

I sve to, kako ističe, neće biti dovoljno da Banja Luka „primi“ sve one koji žele da posjete i bolje upoznaju neke od najtraktivnijih i tradicionalnih kultuno-istorijskih sadržaja koje nudi taj “grad zelenila”.