Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Britanska aviokompanija

British Airways će otkazati hiljade letova

British Airways unsplash

Do 29. oktobra biće otkazano više od 600 povratnih letova, dok će broj letova do kraja marta iduće godine biti smanjen za osam posto

Britanska aviokompanija British Airways je u ponedjeljak najavila otkazivanje hiljade letova na aerodromu Heathrow zbog kontinuiranog nedostatka osoblja i logističkih problema.

Aviokompanija će izvršiti do 10.000 letova do i sa najvećeg i najprometnijeg aerodroma u Velikoj Britaniji do kraja marta iduće godine jer se bori s nedostatkom osoblja koji je pogodio avio industriju nakon pandemije koronavirusa.

“Iako će velika većina naših kupaca putovati prema planu i mi štitimo ključne destinacije za odmor, moraćemo napraviti još neka otkazivanja do kraja oktobra”, navodi se u saopštenju British Airwaysa.

Do 29. oktobra biće otkazano više od 600 povratnih letova, dok će broj letova do kraja marta iduće godine biti smanjen za osam posto.

Tokom pandemije koronavirusa i kasnijih zatvaranja, hiljade radnika na aerodromima širom Velike Britanije otpušteno je zbog skorog kolapsa avio industrije.

Međutim, od povratka letova prošle godine, Heathrow i brojni međunarodni aerodromi su se borili da zadrže adekvatan broj osoblja kako bi se prilagodili rastućem protoku putnika, što je dovelo do masovnih redova i haosa.