Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

hrvatska

Brodosplit traži nekoliko stotina radnika

brodosplit

U Brodosplitu trenutno radi više od dvije hiljade radnika te još nekoliko stotina radnika iz svih krajeva svijeta u kooperantskim firmama

Brodosplit je zbog povećanog opsega posla zatražio od kooperantskih firmi da do kraja godine iz inostranstva angažira nekoliko stotina radnika, pretežno zavarivača, cjevara i brodomontera, izvijestili su u četvrtak iz tog brodogradilišta.

“Mi nemamo nikakvih predrasuda odakle dolaze radnici, važno nam je da kod nas rade vrhunski zavarivači, brodomonteri i cjevari kako bismo ugovorene novogradnje mogli završiti kvalitetno i unutar ugovorenih rokova”, rekao je glasnogovornik Brodosplita Josip Jurišić.

U Brodosplitu trenutno radi više od dvije hiljade radnika te još nekoliko stotina radnika iz svih krajeva svijeta u kooperantskim firmama, ovisno o trenutnim potrebama za određenim strukama, kako bi se ugovoreni poslovi odradili što kvalitetnije i u roku.

“Nekada je u brod bilo ugrađeno više od 50 posto sati rada zaposlenih u kooperantskim firmama, a danas je taj postotak znatno manji, svega 15-ak posto. Međutim, kako raste proizvodnja, tako rastu i naše potrebe za dodatnim radnicima i zbog različitog intenziteta ugovorenih poslova povremeno trebamo više kvalitetnih proizvodnih radnika”, stoji u priopćenju.

U brodogradnji godinama nedostaje kvalificirane i kvalitetne radne snage. Među ostalim, za to je kriv obrazovni sistem koji ne prati potrebe gospodarstva, ocijenili su iz Brodsplita, prenosi Hina.