Biznis

Bus Info: Saznajte kad na stanicu stiže vozilo GRAS-a

07/09/2015

Kompanije BH Telecom, Unimedia i GRAS danas su potpisale ugovor o realizaciji usluge Bus Info za korisnike usluga javnog prevoza u Kantonu Sarajevo. Nastala kao rezultat partnerske saradnje ove tri kompanije, Bus Info servis je usluga informisanja putnika o nailasku vozila javnog gradskog prevoza na stanicu.

Pozivom na *133*kod stanice#, putnici mogu da saznaju koliko stanica su udaljena po dva vozila svih linija koja pristižu. *133* je pozivni znak, dok broj pored # označava jedinstveni kod stanice koji će biti jasno istaknut na informativnoj tabli svake stanice javnog prevoza.

bus-info2

Generalni direktor BH Telecoma Mirsad Zaimović je istakao da će korisnicima BH Telecoma biti na raspolaganju i Bus Info Android aplikacija koja pruža dodatne mogućnosti, a koju će korisnici moći besplatno preuzeti na Google Play marketu. Aplikacija omogućava brzu pretragu željenih stanica i linija i njihovo lociranje na mapi grada, a prikazuje i položaje vozila u dnevnom saobraćaju za izabrane linije ili sve linije koje nailaze na određenu stanicu.

Zlatko Huskić, direktor Unimedie je rekao da realizacijom ovog ugovora građani Sarajeva dobivaju prvoklasnu i vrijednu uslugu.

“Sa ovim projektom smo približili Sarajevo svjetskim metropolama i podigli urbanu saobraćajnu kvalitetu na viši nivo. Saradnja ove tri kompanije dokaz je da se zajedničkim radom društveno odgovornih subjekata može puno učiniti. Nova usluga će korisnicima pojednostaviti i uljepšati svakodnevnicu,” dodao je Huskić.

bus-info3

“Planirano je da usluga bude dostupna korisnicima od 1. decembra 2015. godine, uz besplatan probni period od tri mjeseca. Zbog značaja za širu zajednicu, ova usluga je dobila saglasnost Ministarstva saobraćaja Kantona Sarajevo koji su ukazali da će realizacijom istog biti značajno unaprijeđena usluga javnog prevoza putnika u Kantonu Sarajevo,“ izjavio je direktor GRAS-a Avdo Vatrić.

Komentari

3 Comments

  1. Mirsada Kesan

    07/09/2015 at 16:10

    Neka oni (gras) prvo uspostave autobuski saobračaj sa redovima vožnje kakve su imali 01.01.2000.god pa neka onda uspostavljaju novitete koje će građani Sarajeva platiti i stajati po 40-60 min, na autobuskoj stanici .

  2. Lejla Delic

    07/09/2015 at 19:11

    svaka cast slazem se

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.