Biznis

"Cvijet Hercegovine"

Čapljinska tvornica “Lasta” očekuje novi početak

21/09/2020

Da bi Lasta ponovno postala konkurentna na tržištu, veoma je bitna najsuvremenija tehnologija i najkvalitetnije sirovine, te se u tome pravcu, uz vrhunske stručnjake, želi i započeti proizvodnja

Nadaleko poznata tvornicu keksa i vafla “Lasta” Čapljina očekuje novi početak, te će “Cvijet Hercegovine” uskoro ponovno mirisati na kekse i vafle.

Nakon brojnih štrajkova proteklih godina, zatvaranja i stečaja, tvornicu je kupio vlasnik ”Violete” Petar Ćorluka i u nju će ove godine uložiti 20 miliona maraka.

Da sve ide svojim tokom lako se primijeti pogledom na tvornicu koja se već može pohvaliti novim, potpuno obnovljenim krovom, a završen je i veći dio nove fasade, naglasili su iz Grada Čapljine.

Ćorluka je istakao kako se trenutno izvode završni fasadni radovi te da se u narednom periodu nastavljaju radovi na podovima i instalacijama. Planirano je da građevinski radovi budu gotovi do kraja godine nakon čega slijedi instalacija tehnologije i probna proizvodna.

Da bi Lasta ponovno postala konkurentna na tržištu, veoma je bitna najsuvremenija tehnologija i najkvalitetnije sirovine, te se u tome pravcu, uz vrhunske stručnjake, želi i započeti proizvodnja.

Ćorluka je istakao kako mu je glavni cilj vratiti prvobitni brend Laste koji će biti prepoznatljiv široj regiji te proizvodni pogon oformiti u tri smjene.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.