Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

"Cvijet Hercegovine"

Čapljinska tvornica “Lasta” očekuje novi početak

lasta capljina (1)

Da bi Lasta ponovno postala konkurentna na tržištu, veoma je bitna najsuvremenija tehnologija i najkvalitetnije sirovine, te se u tome pravcu, uz vrhunske stručnjake, želi i započeti proizvodnja

Nadaleko poznata tvornicu keksa i vafla “Lasta” Čapljina očekuje novi početak, te će “Cvijet Hercegovine” uskoro ponovno mirisati na kekse i vafle.

Nakon brojnih štrajkova proteklih godina, zatvaranja i stečaja, tvornicu je kupio vlasnik ”Violete” Petar Ćorluka i u nju će ove godine uložiti 20 miliona maraka.

Da sve ide svojim tokom lako se primijeti pogledom na tvornicu koja se već može pohvaliti novim, potpuno obnovljenim krovom, a završen je i veći dio nove fasade, naglasili su iz Grada Čapljine.

Ćorluka je istakao kako se trenutno izvode završni fasadni radovi te da se u narednom periodu nastavljaju radovi na podovima i instalacijama. Planirano je da građevinski radovi budu gotovi do kraja godine nakon čega slijedi instalacija tehnologije i probna proizvodna.

Da bi Lasta ponovno postala konkurentna na tržištu, veoma je bitna najsuvremenija tehnologija i najkvalitetnije sirovine, te se u tome pravcu, uz vrhunske stručnjake, želi i započeti proizvodnja.

Ćorluka je istakao kako mu je glavni cilj vratiti prvobitni brend Laste koji će biti prepoznatljiv široj regiji te proizvodni pogon oformiti u tri smjene.