Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /srv/storage/fokus.ba/wp-content/plugins/wordpress-seo-premium/frontend/schema/class-schema-person.php on line 152
Biznis

Centralna banka BiH: Blokirano 70.146 računa poslovnih subjekata

02/02/2016

U Bosni i Hercegovini je, prema novom izvještaju Centralne banke BiH (CBBiH), blokirano 70.146 računa poslovnih subjekata, a 43.577 firmi ima bar jedan blokiran račun.

Novi izvještaj o blokiranim računima u Registru transakcijskih računa Centralne banke BiH sadrži 2.821 stranicu na kojima su pobrojani pravni subjekti iz svih sfera društvenog života, od privrednih preduzeća, prodavnica, frizerskih salona, benzinskih pumpi, apoteka, stomatoloških ordinacija i slično.

Na ovom spisku nalaze se i rudnici, mjesne zajednice, općine, sportski savezi, ali i taksisti, autoprijevoznici, kao i drugi privatnici.

Najviše blokiranih računa je u Sarajevu, Banjoj Luci i Mostaru, s obzirom na to da je u tim gradovima najviše registriranih pravnih subjekata.

U prvom izvještaju, koji je objavljen početkom novembra 2012. godine godine, bilo je 58.038 blokiranih računa, a 35.694 firme imale su blokiran bar jedan bankarski račun.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.