Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

pismo zvizdiću

Chakrabarti: Jedan od najbolje organizovanih Godišnjih sastanaka EBRD-a desio se u Sarajevu

zvizdic

“Dopustite da vas uvjerim da ce EBRD biti uz Vašu zemlju, čineći sve što može kako bi vam pomogli”, napisao je predsjednik EBRD-a Chakrabarti

Predsjednik EBRD-a Suma Chakrabarti uputio je pismo bivšem predsjedavajućem Vijeća ministara BiH i trenutnom zamjeniku predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamenrarsne skupštine BiH Denisu Zvizdiću u kome se zahvaljuje na podršci i izvrsnoj saradnji Bosne i Hercegovine i Evropske banke za obnovu i razvoj u implementaciji brojnih infrastrukturnih projekata važnih za BiH, kao i za učešće u organizaciji i održavanju Godišnjeg sastanka u maju 2019.godine, te izrazio uvjerenje da je ova konferencija donijela veliku korist privredi i narodu Bosne i Hercegovine.

“Želim vam se, također,zahvaliti na saradnji i liderstvu prilikom organizacije Godišnjeg sastanka EBRDa koji je odrzan u Sarajevu prošle godine. Osoblje banke, kao i naši članovi,ocijenili su ovaj sastanak jednim od najboljih u historiji EBRDa. Vi ste, ne samo postavili visok standard za ostale takve sastanke,već ste u punoj snazi promovirali Bosnu i Hercegovinu i cijeli zapadni Balkan. Moja supruga i ja,i zaista mnogi drugi učesnici bili su dirnuti vašim nevjerovatnim gostoprimstvom-još jednom, hvala vam na tome”, piše u pismu predsjednika EBRD-a Sume Chakrabartija.

Chakrabarti je u pismu rekao i da se BiH i šira regija suočavaju sa jedinstvenim izazovima koji su posljedica pandemije korinavirusa i istaknuo da je EBRD spreman i dalje pružati punu podršku u ekonomskom oporavku.

“Dopustite da vas uvjerim da ce EBRD biti uz Vašu zemlju, čineći sve što može kako bi vam pomogli”, napisao je predsjednik EBRD-a Chakrabarti.

Godišnji sastanak EBRDa je održan u maju prošle godine u vrijeme kada je Zvizdić bio predsjedavajući Vijeća ministara BiH. Ovaj sastanak Evropske banke za obnovu i razvoj je bio izvanredno značajan i važan događaj za BiH, kakav se nije desio u zadnjih nekoliko decenija. Godisnjem sastanku u Sarajevu prisustvovalo je preko 3.000 učesnika, preko 70 delegacija, guvernera EBRD-a, poslovne delegacije i privrednici iz preko 70 zemalja sa kojima EBRD ima poslovne kontakte i u kojima investira.

Preko 600 prisutnih bilo je direktno iz poslovne zajednice izvan BiH. Tokom konferencije bilo je održano 49 različitih sastanaka, konferencija, foruma i sesija na šest različitih lokacija,a najvažnija činjenica je da su tokom održavanja prezentovani investicioni i ekonomski potencijali BiH.