CID Adriatic Investments postao većinski vlasnik FDS-a

fabrika duhana sarajevo

Austrijska investicijska kompanija CID Adriatic Investments GmbH stekla je 38,8 posto dionica Fabrike duhana Sarajevo za ukupno 41,618,655 KM putem obavezne ponude za preuzimanje.

Uz 39,9 posto dionica koje je CID kupio od Federacije Bosne i Hercegovine, CID sada posjeduje ukupno 78,8 posto dionica FDS-a.

U skladu sa zakonskim propisima, dioničare FDS-a koji su se odazvali ponudi za preuzimanje će Registar vrijednosnih papira Federacije BiH isplatiti u roku od sedam dana od isteka roka trajanja ponude za preuzimanje.

CID-u je sredstva za preuzimanje preostalih dionica FDS-a, jednako kao i za kupovinu dionica FDS-a na aukciji, osigurala kompanija British American Tobbaco.

Kako je ranije najavljeno, po uspješnom zaključenju ponude za preuzimanje CID ulazi u ekskluzivne pregovore s British American Tobacco o prodaji dijela duhanskog poslovanja FDS-a British American Tobaccu.

Sporazum CID-a i British American Tobacca bit će podložan glasanju dioničara FDS-a, due diligenceu od strane British American Tobacca te svim propisima i regulatornim odobrenjima.

FDS