Biznis

Srbija

“Coca-Cola” kupila “Bambi” za 260 miliona eura

18/02/2019

Konačan sporazum će biti definisan kroz završna usaglašavanja, a očekuje se da će sam proces biti okončan u drugom kvartalu ove godine

Kompanija “Coca-Cola HBC” započela je preuzimanje vodeće srpske konditorske kompanije “Bambi” od fonda “Mid Europa Partners” za 260 miliona eura, saopšteno je danas iz kompanije “Coca-Cola HBC Srbija”.

Konačan sporazum će biti definisan kroz završna usaglašavanja, a očekuje se da će sam proces biti okončan u drugom kvartalu ove godine.

“Naša strateška namera je da ova akvizicija omogući kompaniji nove razvojne mogućnosti u Srbiji i regionu, kao i mogućnost proširenja u komplementarne kategorije proizvoda”, navedeno je u saopštenju.

Glavni izvršni direktor kompanije “Coca-Cola HBC” Zoran Bogdanović rekao je da akvizicija predstavlja izvrsnu priliku za stvaranje dodatne vrijednosti za kompaniju, kupce i akcionare.

“U naš postojeći portfolio vodećih brendova napitaka dodaćemo potrošačima dobro poznate, komplementarne brendove, kao i inovativne veštine i znanja”, rekao je Bogdanović.

“Bambi” je osnovan 1967. godine kao fabrika dječijeg keksa, a veliku popularnost stekao je proizvodnjom “Plazma keksa”.

Od 2015. godine novi vlasnik kompanija “Bambi” je investicioni fond “Mid Europa Partners” iz Londona, zajedno sa koinvestitorima.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.