Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Cockta zauvijek – nov izgled, legendaran okus

cocta

Legendarno piće, koje je tokom desetljeća mijenjalo stil, ali sačuvalo prepoznatljiv okus, u povodu 65. godišnjice modernim izgledom i novim sloganom odaje počast svima koji svijetu znaju pokazati svoje pravo ja!

Cockta je robna marka koja je već davno prešla granice i još uvijek zadržava ugled jedne od najsnažnijih robnih marki u regiji. Sve to uspijeva zahvaljujući tome što uprkos neprestanim i sve bržim promjenama koje diktira suvremen život, ostaje jedinstvena. Prati trendove i osvježava svoj izgled, a istovremeno zadržava svoju bit, prepoznatljiv okus koji je 1953. godine osmislio izumitelj i tehnolog Emerik Zélinka.

Originalnu recepturu koju čini mješavina jedanaest odabranih biljnih ekstrakata sad smo dodatno nadogradili prirodnim aromama. Ne sadržava ortofosfornu kiselinu i kofein, stoga može biti pravi užitak i osvježenje i za djecu i trudnice. Šipak, karamel, čista voda s prirodnim ugljikovim dioksidom i originalan koktel odabranih biljnih ekstrakata stvaraju legendaran okus koji sad predstavljamo u novom, modernom izdanju za koje smo inspiraciju pronašli u korijenima pića koje je postalo simbol vaše i naše mladosti.

Cockta će tako svoj 65. rođendan ovog marta proslaviti u novom ruhu! Nakon svih promjena došao je trenutak da se vrati na početak jer je plava boja njenu promociju pratila već 1953. godine, kad je prvi put plasirana na tržište. Budući da poštujemo tradiciju, u nov cjelovit izgled uključili smo i kolaž svih dosadašnjih izgleda putem kojih se Cockta obraćala potrošačima, a svaki od njih u svoje je vrijeme bio napredan i ostavio je svoj pečat.

Tako se Cockta povezuje s onima koji su, kao i ona, sačuvali autentičnost. U svijetu u kojem je sve što se nekad smatralo „kul“ zastarjelo, a sve što je nekad bilo bizarno sad je „super kul“, u kojem je televizija zamijenjena pametnim telefonom, dječje igralište internetom, a slatke riječi „emotikonima“.

Novim sloganom „Tvoja Cockta. Tvoja stvar“ odaje se počast svima koji žive za svoju stvar i svijetu hrabro pokazuju ko su!