Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Crveni Nosovi u akciji “Donesite i vi osmijeh u bolnice”

crveni nosevi

Crveni Nosovi i ove godine donose radost i osmijeh na lica djece koja borave u bolnicama u Bosni i Hercegovini. Saradnja udruženja klaunovadoktora Crvenih Nosova te kompanija Henkela i Konzuma počela je prije godinu dana, a sada se nastavlja s novom akcijom pomoći „Donesite i Vi osmijeh u bolnice“.

Zahvaljujući ovoj akciji svi građani mogu dati svoj doprinos kupovinom Henkel deterdženata ili sredstava za čišćenje u Konzum prodavnicama jer se dio od svake kupovine izdvaja za Crvene Nosove koji će od februara posjetiti dječje odjele bolnica u Sarajevu, Bihaću, Banja Luci i Mostaru. Najavljeno je to na konferenciji za medije na kojoj je predstavljen rad udruženja i njihovi rezultati.

Klaunovidoktori u saradnji s međunarodnom organizacijom „RED NOSES Clowndoctors International“ u Hrvatskoj djeluju od 2010., a paralelni su u više navrata posjetili i djecu u bolnicama u Bosni i Hercegovini. Prošle godine su zahvaljujući ovom projektu posjetili djecu u Klinici za pedijatriju Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu gdje su kroz igru i smijeh pokušali otkloniti pažnju djece i roditelja od bolesti i strahova.

Klaunovidoktori su posebno educirani profesionalci (glumci, glazbenici i zabavljači) koji svojim terapijskim djelovanjem pomažu bolesnoj djeci i roditeljima da se lakše nose sa stresom uzrokovanim bolešću i boravkom u bolnici.

Trenutno u udruženju djeluje 12 klaunovadoktora.