Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Da li će 100 radnika “Fabrike duvana Banjaluka” ostati bez posla

sastanak oko fdbl

Menadžment “Fabrike duvana Banjaluka” i holdinga “Bulgartabac”, u saradnji s radnicima, mora ponuditi rješenje bilo u smislu nastavka proizvodnje, obezbjeđenja strateškog partnera ili prodaje fabrike, ali uz zadržavanje radnih mjesta, istakao je danas Stevo Mirjanić, ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske, javlja Anadolu Agency (AA).

On je predložio na današnjem sastanku s menadžmentom i sindikatom da svi zajedno nastave raditi na iznalaženju rješenja za nastavak rada ove fabrike, a da se u međuvremenu radnici vrate u fabriku.

“O današnjem sastanku biće informisana i Vlada Republike Srpske, a Stevo Mirjanić je istakao da će Vlada razmotriti sve mogućnosti pomoći koje bi išle u pravcu nastavka proizvodnje u fabrici i zadržavanja broja zaposlenih”, navodi se u saopštenju Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede RS.

Predstavnici sindikalnih organizacija danas su istakli da otpuštanje radnika iz “Fabrike duvana Banjaluka”, koja postoji 130 godina nije prihvatljivo, a očekuju i da će Vlada RS-a pomoći u rješenju problema.

“Bulgartabac”, vlasnik banjalučke “Fabrike duvana” sve brendove prodao je prošle godine kompaniji “British American Tobacco”, a oko 100 radnika nedavno je obavješteno da će fabrika uskoro biti zatvorena.