Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

toplane sarajevo

Da li će Toplane Sarajevo početi grijanje prije 15. oktobra?

radijator2

Toplane Sarajevo pogonski spremne za sezonu zagrijavanja

Toplane Sarajevo su u periodu van sezone grijanja poduzeli sve neophodne mjere u cilju pripreme toplifikacionog sistema pred nastupajuću sezonu grijanja – kazao je Feni šef Kabineta direktora KJKP “Toplane – Sarajevo” Ženja Ljubuškić.

Naglasio je kako je u periodu od 14. do 18. septembra izvršena funkcionalna proba na sistemu centralnog grijanja kao posljednja tehnička provjera cjelokupnog sistema pred nastupajuću sezonu grijanja za 2020/2021. godinu.

– Mi smo pogonski spremni za sezonu zagrijavanja. Početak sezone grijanja je definiran Uredbom o općim uslovima za proizvodnju, distribuciju i korištenje toplotne energije i on se veže uglavnom za 15. oktobar, ali sezona može početi i ranije ukoliko se ispune uslovi, odnosno ukoliko dva dana uzastopno prosječna dnevna temperatura vanjskog zraka, prema zvaničnim podacima meteorološke službe, bude ili ispod 12 stepeni Celzijusa – kazao je Ljubuškić.

Istakao je da Toplane Sarajevo u ovom momentu prate temperature vanjskog zraka te će ukoliko se ispune uslovi iz predmetne Uredbe početi sa zagrijavanjem i prije 15. oktobra.

Toplane Sarajevo na području Kantona Sarajevo zagrijavaju 54.000 korisnika.