Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

agencija za bankarstvo fbih

Da li korisnici Sberbanke u BiH trebaju biti zabrinuti za sigurnost svog novca

sberbank – zagreb – pixsell

Iz Agencije za bankarstvo FBiH kažu kako kontaktiraju američke institucije da se informiraju šta konkretno podrazumijevaju ove sankcije

Nakon ruske invazije na Ukrajinu korisnici Sberbanke u našoj zemlji postali su zabrinuti za sigurnost svog novca na njenim računima, a sve je intezivirano nakon saznanja da je na listi američkih sankcija Sberbank Europe.

Kako saznaje Klix.ba, jutros je održan sastanak uprave banke s rukovodstvom Agencije za bankarstvo Federacije BiH, a razgovarano je o trenutnom razvoju situacije.

Sastanak je održan kako bi se razmijenile informacije o mogućim reperkusijama sankcija i kako bi se građani zaštitili na vrijeme, kazao je za naš Klix.ba direktor Agencije za bankarstvo FBiH Jasmin Mahmuzić.

Kaže kako će “poslovi u ovoj banci teći normalno za sve klijente.”

“Naša Sberbanka i dalje je indirektno u ruskom vlasništvu, jer proces otkupa još nije završen. Vlasnik naše Sberbanke je Sberbanka u Beču, dakle nije direktno Moskva. Mi smo jutros imali kontakt i s guvernerom Centralne banke BiH. Dakle, nema mjesta strahu”, rekao je Mahmuzić.

Iz Agencije za bankarstvo FBiH kažu kako kontaktiraju američke institucije da se informiraju šta konkretno podrazumijevaju ove sankcije.