Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Džumhur useljava u prvu otvorenu zgradu kompleksa “Beograd na vodi”

beogrd na vodi vucic

Prva stambena zgrada, Kula A Beograd, u kompleksu “Beograd na vodi”, jučer je svečano otvorena, nakon čega slijedi useljavanje prvih stanara, među kojima je i najbolji bh. teniser Damir Džumhur.

Vrpcu je uz ostale zvaničnike presjekao predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, koji je također obišao jedan od stanova u novoj zgradi, prenose beogradski mediji.

Izgradnjom ove zgrade završena je prva faza projekta. Zgrada ima 20 spratova i 296 stanova, koji su po strukturi od dvosobnih do petosobnih. U zgradi se, od pratećih sadržaja, nalaze bazen za djecu i odrasle, teretana sa najsavremenijom opremom, igraonica za djecu, recepcija.

Tu su i dva podijuma za stanare – na drugom i četvrtom nivou, sa zelenim površinama i dječijim igralištem, kao i podzemna garaža, lokali, kafići i restorani u prizemlju. Projekat “Beograd na vodi” realizuje se na ukupno milion kvadrata, sa 6.000 stanova u kojima će živjeti 14.000 ljudi, dok će 12.000 ljudi raditi u tom dijelu grada.

Nekoliko detalja sa ceremonije otvaranja na društvenim mrežama podijelio je i bh. teniser Damir Džumhur, uz poruku da jedva čeka na useljenje.