Dan BH Telecoma: Stabilizovana dobit, u planu podizanje kvalitete usluga (FOTO)

Dan BH Telecoma

Dobit BH Telecoma kao vodećeg bh. operatera u pružanju telekomunikacijskih usluga u prvih šest mjeseci tekuće godine iznosila je 36,3 miliona konvertibilnih maraka (KM).

U rukovodstvu firme vjeruju kako će trend pozitivnog poslovanja biti nastavljen i u narednim mjesecima s ciljem poboljšanja fiksnih, mobilnih i internet usluga, javlja Anadolu Agency (AA).

“Nakon 2015. godine u kojoj smo stabilizovali dobit, prvu polovinu ove godine obilježava stabilizacija prihoda, a to je u ovom poslu ogroman uspjeh. Imamo razloga biti zadovoljni polugodišnjim rezultatima”, rekao je Mirsad Zaimović, generalni direktor BH Telecoma.

Prema riječima Zaimovića, polugodišnja dobit kompanije manja je za sedam miliona KM u odnosu na isti period prošle godine zbog knjiženja troškova održavanja. Također, prisutan je i trend pada na telekomunikacijskom tržištu zbog korištenja besplatnih usluga.

Broj korisnika usluga BH Telecoma kada je riječ o fiksnim priključcima, zaključno sa 31. julom, iznosio je 360.962 pretplatnika što je manje u odnosu na isti period 2015. godine (389.069).
Broj korisnika u pristupu internetu iznosi 202.593 korisnika, što je više nego 2015. (189.140). Kada je riječ o planovima ove kompanije za 2016. godinu, Zaimović ističe kako je u planu novi koncept integrisane usluge za poslovne korisnike. Očekuju se i novi programi u segmenti M2M usluga: Siguran dom, Nadzor vozila i drugi projekti.

“Novi izazovi čekaju nas u drugoj polovini ove godine. Odgovorit ćemo širenjem tržišta i podizanjem kvaliteta postojećih usluga, u planu je i proširenje usluga mobilnog plaćanja. Ostat ćemo lider na telekomunikacijskom tržištu”, zaključio je Zaimović.

Elvedin Kanafija, direktor Direkcije za provjeru i podršku BH Telecoma rekao je da će kompanija nastaviti podržavati sport, kulturu i rad svih drugih istaknutih pojedinaca i organizacija u budućnosti.

BH Telecom danas je predstavio i svoj novi korporativni spot pod sloganom “Dobre priče nastavljamo”. Baziran je na promociji društveno odgovorne uloge kompanije, a sniman je u Sarajevu i Zenici.

Akteri sporta su partneri BH Telecoma koji su ostvarili najbolje rezultate iz svojih oblasti: atletičar Amel Tuka, teniser Damir Džumhur, plivačica Irmela Peranović, košarkaški reprezentativac Džanan Musa, glumac Aleksandar Seksan, grupa Divanhana, prim. dr. Bakir Nakaš i drugi.

Rukovodstvo firme podsjetilo je kako je kompanija prošle godine potpisala ugovore sa 714 partnera i izdvojila 4,5 miliona KM za oblast sporta, kulture, nauke i humanitarnog rada. Ove godine do sada je izdvojeno 4 miliona KM kroz ugovore sa 642 partnera.

Dan 5. septembar BH Telecom uzeo je u kao znak sjećanja na 5. septembar 1993. godine. Naime, početkom septembra 1993. godine, za vrijeme agresije na BiH, stručnjaci tadašnjeg JPPTT-a uspjeli su montirati i pustiti u rad međunarodnu satelitsku vezu BiH-Švicarska (Sarajevo-Bern). Veza je uspostavljena 3. septembra iste godine, a u javni saobraćaj puštena dva dana kasnije čime je BiH, kojom je bjesnio rat, bila ponovo povezana sa svijetom.