Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Danas ceremonija otvaranja Sarajevo Winter Marketa

1412_winter_market

Sarajevo Winter Market danas će u 17.00 sati biti otvoren za sve zainteresirane građane Sarajeva i turiste koji borave u glavnom gradu Bosne i Hercegovine.

Građane Sarajeva i turiste će ugostiti Elvis J. Kurtovich, a tokom svečane ceremonije otvaranja biti će upriličeno i paljenje jelke, kazala je Feni glasnogovornica Sarajevo Winter Marketa Nađa Čengić.

Istakla je kako će se od 19.00 sati mališani moći družiti sa Djeda Mrazom, a odrasle će u plesne ritmove uvesti DJ Dizzy D i pripremiti za zabavu u Laško Winter Pub-u koju spremaju članovi Mostar Sevdah Reuniona – Mišo, Čerkez i Sandi.

Od danas pa do 15. januara 2017. godine na trgu kod Ekonomskog fakulteta, u Laško Winter Pub-u građani će moći uživati uz domaću muzičku scenu i zabavljati se uz zvukove nekih od najpopularnijih bendova. Osim toga uživat ćete uz domaće ugostiteljsko-prehrambene proizvode.

Osim vozića, Djeda Mrazove kućice i skrivenih mjesta za fotografisanje, djecu će zabaviti i posebni sadržaj Kidsland radionica, kojima će moći besplatno prisustvovati narednih mjesec dana.

Sarajevo Winter Market će ponuditi i raznolik sadržaj u posebno oslikanim kućicama, gdje će se po povoljnim cijenama moći kupiti različiti proizvodi, od poklon paketića i igračaka za najmlađe, sadržaji fan shopova FK Sarajevo, FK Željezničar i KK Bosna, do drugih brojnih proizvoda od nakita i kozmetike do vunenih rukotvorina, meda i drugih pčelarskih proizvoda.